Ondernemingsrecht

Onder de noemer ondernemingsrecht vallen alle juridische geschillen die zich binnen een onderneming kunnen openbaren. Het kan dan gaan om conflicten op allerlei niveaus, bijvoorbeeld twee bestuurders die het oneens zijn met elkaar over de te volgen lijn binnen een onderneming. Ook kan het gaan om aandeelhouders die met elkaar in conflict zijn of statutair bestuurders die niet meer met elkaar door één deur kunnen.  Ook geschillen tussen directie en statutair bestuur komen vaak voor.

Op zichzelf is dit alles al een vervelende situatie. Als ondernemer wil u immers vooral bezig zijn met ondernemen en het laten groeien en renderen van uw onderneming. Binnenshuis een conflict met een mede aandeelhouder of bestuurder uitvechten past niet in dat plaatje. Desondanks komen dergelijke conflicten helaas vaak voor en dan is belangrijk dat u goede bijstand krijgt van een ervaren ondernemingsrechtadvocaat. Van der Kooij Besters advocaten kan die bijstand bieden.

De noodzaak voor juridische bijstand wordt nog groter als een onderneming als gevolg van een conflict op aandeelhoudersniveau of bestuurdersniveau, niet of nauwelijks nog bestuurbaar is. Dat wordt ook wel een deadlock situatie genoemd. Vaak is statutair namelijk bepaald dat er evenwicht is tussen de diverse aandeelhouders en bestuurders en dat besluiten unaniem of bij bepaalde gekwalificeerde meerderheid genomen moeten worden. Als een directeur, bestuurder of aandeelhouder in zo’n situatie dwarsligt en tegenstemt, kunnen veel belangrijke besluiten niet meer worden genomen.

Des te meer reden om u in ondernemingsrechtelijke conflicten bij te laten staan door een Ondernemingsrechtadvocaat van Van der Kooij Besters Advocaten. Wij kunnen u adviseren over de diverse juridische mogelijkheden die de wet biedt. Uiteraard heeft een oplossing in der minne altijd de voorkeur en als er geschikt kan worden dan kunt u er vanuit gaan dat wij voor u een optimaal resultaat zullen uitonderhandelen. Lukt het niet om tot een schikking te komen, dan moet er worden geprocedeerd. We onderscheiden daarin enkele verschillende procedures. Indien u op de onderwerpen in het menu aan de linkerkant klikt, komt u daar meer over te weten.

Bij Van Der Kooij Besters Advocaten werken zeer ervaren ondernemingsrechtadvocaten die bovendien echte procesadvocaten zijn met veel vlieguren in ondernemingsrechtelijke procedures. Niet voor niets zijn mr. Jan Paul van der Kooij en mr. Vincent Besters lid van de Vereniging Corporate Litigation.

Natuurlijk hoeft er gelukkig niet altijd geprocedeerd te worden. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u uw onderneming wil verkopen aan een derde partij. Ook dan heeft u deskundige juridische bijstand en advies nodig. Van der Kooij Besters Advocaten kan daarvoor zorgen. Klik op onderstaande link om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Naast het vorenstaande kan het ook nog voorkomen dat u als statutair of feitelijk bestuurder van een onderneming  persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor door u genomen beslissingen. Indien dit gebeurt is dat er ingrijpend voor de bestuurder die het betreft. Het voeren van een optimale verdediging tegen een dergelijke aansprakelijkstelling is dan ook van zeer groot belang om erger te voorkomen.  Indien u op onderstaande link klikt komt u hierover meer te weten.

Neem contact met ons op!

Heeft u als ondernemer andersoortige vragen of behoefte om even te sparren over uw unieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
Charlotte UrlusAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18