Faillissementsrecht

Als ondernemer hoopt u dat u er nooit mee te maken krijgt: Het Faillissementsrecht. Uw onderneming gaat failliet of uw klant gaat failliet terwijl u nog onbetaalde facturen open heeft staan. Het is in die scenario’s belangrijk dat u advies inwint over uw rechten en verplichtingen.

Gaat een onderneming failliet dan komt er een curator in beeld. Die curator heeft als taak zo veel mogelijk geld in de failliete boedel te krijgen om onder de schuldeisers te verdelen. De schuldeisers van een failliete vennootschap krijgen ook niet allemaal een gelijk deel. Er zit een rangorde tussen de verschillende schuldeisers. De belastingdienst heeft bijvoorbeeld een voorkeurspositie. Zo’n schuldeiser wordt ook wel een preferente schuldeiser genoemd. De “normale” schuldeisers zonder voorkeurspositie worden concurrente schuldeisers genoemd.

Bij Van der Kooij Besters hebben we regelmatig te maken met faillissementen. Soms hebben onze cliënten vorderingen op een failliete vennootschap en soms willen bestuurders bijstand als hun vennootschap failliet gaat. Daarnaast zetten we de faillissementsaanvraag ook vaak in als drukmiddel om een vordering betaald te krijgen. Als laatste zien we regelmatig het scenario dat een cliënt het faillissement van de eigen vennootschap wil aanvragen.

In al deze gevallen staan wij u graag bij en voorzien wij u van advies. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de betreffende onderwerpen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18