Gratis aanmeldservice rechtsbijstandverzekeringen

Vrije Advocaatkeuze? – Kies voor de expertise van Van der Kooij Besters Advocaten!

Rechtsbijstandverzekeraars hebben zich lang verzet tegen het zogenaamde recht op vrije advocaatkeuze. Dat houdt in het recht van u als voor rechtsbijstand verzekerde om zelf te bepalen wie uw advocaat wordt.

Tot relatief kort geleden was u, indien u een rechtsbijstandverzekering had afgesloten bij bekende aanbieders als DAS rechtsbijstand, Achmea rechtsbijstand, ARAG rechtsbijstand en SRK rechtsbijstand, bij juridische geschillen aangewezen op de dienstverlening van de bij deze grote verzekeringsmaatschappijen werkzame juristen. Vaak kreeg u dan een beginnende, onervaren en soms zelfs matige jurist om uw belangrijke zaak te behandelen. U had verder geen keus en u had het maar slikken. Wilde u een eigen advocaat kiezen? Dan moest u dat zelf maar regelen en betalen, de rechtsbijstandverzekeraar trok dan haar handen van uw zaak af!

Verzekerd voor rechtsbijstand? U heeft recht op de advocaat van uw keuze!

 

Voor rechtsbijstandverzekeraars natuurlijk een fantastisch concept. Ze konden wel verzekeringspremies innen maar vervolgens hun klanten afschepen met een goedkope en onervaren jurist. In de praktijk zagen we veelal dat onze klanten, hoewel verzekerd voor rechtsbijstand, de rechtsbijstandverzekeraar oversloegen en rechtstreeks naar ons kwamen voor de behandeling van hun zaken. Dat is natuurlijk vreselijk zonde want u betaalt toch niet voor niets premie. Het is ook niet rechtvaardig voor u!

 

Rechtsbijstandverzekeraars hebben het liefst dat u wel premie betaalt maar nooit om advies of bijstand vraagt

 

Op 7 november 2013 veroorzaakte een uitspraak van het Europees Hof van Justitie (ECLI:EU:C:2013:717) enorme opschudding onder verzekeringsmaatschappijen die rechtsbijstandverzekeringen aanbieden. Op die dag bepaalde het Europees Hof in een zaak die was aangespannen tegen DAS Rechtsbijstand, dat alle mensen die een rechtsbijstandverzekering hebben bij een rechtsbijstandverzekeraar, in de meeste gevallen het recht hebben om zelf een advocaat te mogen kiezen op kosten van de verzekeraar!

U wenst een advocaat van uw keuze? De verzekeraar moet dat in veel gevallen betalen!

 

Bent u verwikkeld in een juridische procedure? Dan heeft u vrijwel zeker het recht van vrije advocaatkeuze. Wenst u een procedure te starten tegen uw wederpartij? Ook dan heeft u naar alle waarschijnlijkheid het recht van vrije advocaatkeuze.

Neem dus geen genoegen met een jurist van uw verzekeringsmaatschappij maar zorg dat u een echt goede advocaat krijgt. Wij bij Van der Kooij Besters Advocaten leveren vaak rechtsbijstand aan cliënten die verzekerd zijn bij een rechtsbijstandverzekeraar. Wij weten dus precies hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw rechtsbijstandverzekeraar onze kosten gaat betalen.

 

Meldt uw zaak niet rechtstreeks bij de verzekeraar maar bij ons Via onze GRATIS aanmeldservice!

Bij Van der Kooij Besters Advocaten bieden we een GRATIS AANMELDSERVICE aan indien u verzekerd bent voor rechtsbijstand.

Het is voor u belangrijk dat u de aanmelding van uw zaak bij de rechtsbijstandverzekeraar via ons laat lopen. Meestal probeert de rechtsbijstandverzekeraar u er namelijk van te overtuigen om geen eigen advocaat te nemen. Dat is namelijk in het belang van de verzekeraar want als ze uw advocaat moeten bekostigen dan kost het ze meer geld dan wanneer een startende jurist van de verzekeraar de zaak op zich neemt.

 

Laat de aanmelding van uw zaak bij de rechtsbijstandverzekeraar via ons lopen!

 

Daarnaast is de eerste reactie van de verzekeraar veelal niet dat ze u proberen te helpen. In tegendeel, de verzekeraar probeert veelal onder de dekking uit te komen, vaak met niet valide argumenten. Wij kunnen die niet-valide argumenten goed voor u weerleggen.

 

Rechtsbijstandverzekeraars willen u niet helpen maar sturen u het liefst weg. Voor de rechtsbijstandverzekeraar is uw zaak een kostenpost!

 

Rechtsbijstandverzekeraars proberen u ook vaak onder te brengen bij een advocaat uit hun netwerk. Met die advocaat heeft de verzekeraar vaak lage tariefafspraken weten te maken in ruil voor het aan die advocaat toespelen van vele zaken. Meestal gaat het daarbij om een laag vast bedrag per zaak. Het probleem dat we daardoor vaak zien is dat die advocaten vaak weinig tijd voor u kunnen vrij maken en met weinig aandacht en liefde uw zaak behandelen, ze krijgen immers vaak maar een beperkt honorarium van de verzekeraar hetgeen bepaald niet in uw voordeel werkt. Voor u is er maar één belang, goede behandeling van uw zaak en een voor u rechtvaardige oplossing!

 

Laat uw zaak niet in behandeling nemen door een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekeraar. U bent beter af als u zelf een advocaat kiest die bij u past en waar u een goed gevoel bij heeft!

 

Voor de verzekeraar is uw zaak namelijk niets meer of minder dan een kostenpost en hebben ze het liefst dat ze u weg kunnen sturen onder het mom van “we dekken uw zaak niet!”. Kies uw eigen advocaat. U betaalt ten slotte premie en als u een zaak heeft dan wenst u ook een advocaat die voor u vecht en door het vuur gaat. Zorg dat u niet wordt afgescheept met een startende jurist die niet van wanten weet.

 

Rechtsbijstandverzekeraars leven van mensen die wel premie betalen maar geen gebruik maken van de verzekering. Daar worden ze rijk van!

 

Om u de discussie met de rechtsbijstandverzekeraar te besparen verlenen wij GRATIS service aan klanten die verzekerd zijn voor rechtsbijstand. Dit is onze Gratis AANMELDSERVICE.

 


Via onze Gratis AANMELDSERVICE voorkomen we dit en nemen we u die discussies uit handen. Meldt de zaak dus bij ons en wij verzorgen namens u de aanmelding bij de verzekeraar. Wij zorgen er ook voor dat de verzekeraar ons betaalt! Het kost u niks en deze aanmeldservice is dus voor u volledig GRATIS.

Hoe werkt dat?

  • Wij houden met u een GRATIS telefonisch Wij bespreken samen uw zaak en kijken samen met u waar de kansen liggen.
  • U levert ons alle gegevens, bewijzen en andere documenten omtrent uw zaak aan en geeft ons tevens de gegevens van de rechtsbijstandverzekeraar waar u verzekerd bent. Het liefst ontvangen wij van u uw polisvoorwaarden en polisnummer.
  • Wij benaderen uw rechtsbijstandverzekeraar en melden uw zaak uit. Deze service is kosteloos. Eventuele discussies met de verzekeraar omtrent de vraag of u nu wel of geen recht heeft op vrije advocaatkeuze, pikken we ook gratis voor u op.
  • Indien uw rechtsbijstandverzekeraar dekkingslimieten hanteert zullen we het meerdere boven de dekkingslimiet in beginsel niet aan u doorberekenen. Indien we van mening zijn dat de dekkingslimiet te laag is om uw zaak te behandelen dan bespreken we dit vooraf met u en maken we goede en heldere afspraken.
  • Wij gaan uw zaak behandelen op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar.

 

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken