Mr. Vincent Besters Advocaat / Partner 020-471 37 18 vincent@vdkb-advocaten.nl
Rechtsgebieden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Faillissementsrecht
  • Incasso
  • Ondernemingsrecht
  • Privacyrecht
  • Procesrecht
  • Vastgoed, Huur, Appartement, VVE

Vincent Besters is advocaat en partner bij Van der Kooij Besters Advocaten. Hij staat vooral ondernemers bij en behandelt voornamelijk zaken op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en vastgoedrecht. Cliënten vinden in Vincent een bevlogen en daadkrachtige (proces)advocaat en dealmaker die ten koste van alles wil winnen en absoluut niet tegen zijn verlies kan. Hij maakt het belang van de cliënt tot het zijne en haalt voor cliënten het onderste uit de kan.


Vincent is zijn juridische carrière tijdens zijn studententijd begonnen als juridisch medewerker op de incassoafdeling van Van der Kooij Besters Advocaten, toen nog geheten Van der Kooij Advocaten. Het behandelen van incassozaken vereist, naast inhoudelijke juridische kennis ook een zekere winnaarsmentaliteit: aanhouden waar anderen afhaken, doorgaan waar anderen stoppen en juridische druk zetten waar het kan.

Een goede advocaat verdient zichzelf ruimschoots terug.

Het incasseren van geldvorderingen, waar nodig via een gerechtelijke procedure, werd een tweede natuur en legde de absolute basis voor de advocaat die Vincent nu is. Direct na zijn afstuderen in 2009 werd hij door de Rechtbank Amsterdam beëdigd tot advocaat. Sinds 2012 runt Vincent samen met mr. Jan Paul van der Kooij, het kantoor Van der Kooij Besters Advocaten.

Vincent mag vele ondernemers in het groot-, midden- en kleinbedrijf tot zijn (vaste) clientèle rekenen. Omdat Vincent zelf ondernemer is weet hij als geen ander wat andere ondernemers bezighoudt en wat zij van een advocaat verwachten. Een juridisch sterke maar vooral ook een doeltreffende, resultaatgerichte en praktische aanpak is wat Vincent kenmerkt. Daarnaast is een hoog servicelevel, bereikbaarheid en een hoge handelingssnelheid voor een advocaat essentieel en bij zijn cliënten staat Vincent hier dan ook om bekend.

Schikken waar het kan, procederen waar het moet.

Een goede advocaat verdient zichzelf ruimschoots terug en daar zijn dus ook alle inspanningen van Vincent op gericht als hij uw zaak behandelt. Rendement behalen en waarde toevoegen is voor hem eerder regel dan uitzondering. Niet zelden lukt dat het beste door minnelijk overleg, onderhandelen en uiteindelijk het bereiken (en waterdicht vastleggen) van een deal met de wederpartij.

Vincent is echter ook een procesadvocaat pur sang. Niet voor niets is hij dan ook lid van twee specialistenverenigingen voor advocaten die veelvuldig procederen. Procederen zit bij hem in het bloed en de Rechtbank is voor hem een tweede thuis. Een juridische procedure ziet Vincent als een mogelijk middel om uw doelen te bereiken. Schikken waar het kan, procederen waar het moet.

Procederen en beslag leggen kan een oplossing zijn. Onder druk wordt alles vloeibaar.

Als u een gedreven advocaat zoekt die voor u strijdt, opkomt en tot het uiterste gaat, dan bent u bij Vincent aan het juiste adres. De belangen van cliënten staan zonder uitzondering voorop en hij zet alles op alles om voor zijn cliënten een optimaal resultaat te bereiken, hetgeen eerder regel dan uitzondering is.

Hieronder leest u wat enkele van Vincent’s cliënten van hem vinden:


Vincent is een gedreven en slimme vent. Doortastend en vasthoudend. Zijn doorzettingsvermogen en humor leiden hem doelgericht succesvol te zijn. De combinatie van juridische -, dossierkennis en menselijke warmte maakt hem een geliefd en doeltreffend advocaat. Hij is een leider in zijn organisatie. Vincent is een winnaar. Nomen est omen. Als ik ooit weer een advocaat nodig heb dan weet ik nu wie ik moet kiezen.

Vincent is een top advocaat die weet waar hij het over heeft. Is altijd goed voorbereid en staat altijd klaar voor je.

Vincent en zijn collega’s zijn advocaten van uitzonderlijke kwaliteit.


Vincent heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

1) – Burgerlijk procesrecht (Arbitrage, Beslag- en executierecht & Litigation)

2) – Ondernemingsrecht

Op grond van deze twee registraties is Vincent verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Vincent is lid van de volgende specialistenverenigingen:

  • De Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten (VIA).
  • De Vereniging Corporate Litigation (VCL).


 

Blog artikelen

23-04-2024

Verjaringstermijnen binnen het civiele recht

Wanneer je een vordering hebt op iemand doe je er natuurlijk alles aan om deze vordering ook in testellen. Maar wat nu als je nog dingen moet uitzoeken, of de omstandigheden het er naar maken datje niet direct kunt handelen. Je wilt niet dat jouw vordering te niet gaat. De term verjaring heb jewaarschijnlijk wel […]

20-01-2020

Het ontstaan van een regresvordering

In onze praktijk staan we regelmatig cliënten bij die een regresvordering hebben op een wederpartij. Vaak is die wederpartij een voormalige echtgenoot, compagnon of zakenrelatie en wil de cliënt regres nemen op zo’n partij. Maar wat betekent “regres” nu eigenlijk? In de praktijk komt het regelmatig voor dat twee partijen hoofdelijk verbonden zijn jegens een […]

13-09-2019

Het aan- of verkopen van aandelen

In mijn praktijk behandel ik vaak geschillen die zich binnen een onderneming afspelen. Dat gaat dan vaak om geschillen tussen bestuurders of aandeelhouders. Het gaat dan vaak om uiteenlopende casussen die er allemaal op neerkomen dat aandeelhouders en bestuurders met elkaar in onmin leven. Vaak resulteert zo’n geschil in de uitkoop van één of meerdere […]

11-09-2019

Het overdragen / verkopen van een vordering

Recent wonnen wij een zaak bij de rechtbank Den Haag waarin wij de gedaagde partij bijstonden. Onze cliënt was gedagvaard ter betaling van een geldvordering. Als meest primaire verweer hebben wij aangevoerd dat namens de verkeerde eisende partij was gedagvaard. De eisende partij in de dagvaarding was namelijk de moedervennootschap terwijl de overeenkomst die in […]

06-06-2019

Rijbewijs ingevorderd? Onderneem gelijk actie!

Bij Van der Kooij Besters Advocaten behandelen we honderden “rijbewijszaken” per jaar. Allemaal zaken waarin onze clienten hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed van alcohol of drugs of vanwege een snelheidsoverschrijding of gevaarlijk verkeersgedrag. Bij ons werken advocaten die u in zo’n vervelende situatie kunnen bijstaan en van de beste rechtsbijstand kunnen voorzien. […]