Bel ons nu voor direct advies!

020-4713718
Home - Bedrijven - Ondernemingsrecht - Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

In het Nederlandse recht kennen we verschillende ondernemingsvormen waar vanuit u uw onderneming  kunt voeren. We kennen de V.O.F, de eenmanszaak maar natuurlijk ook de rechtsvormen B.V. en N.V. Een B.V. en een N.V. kennen rechtspersoonlijkheid, hebben een afgescheiden vermogen en kunnen zelfstandig overeenkomsten aangaan.  De B.V. en de N.V. beschermen natuurlijke personen die achter de B.V. of N.V. zitten en feitelijk de B.V. of N.V. besturen. Schuldeisers kunnen in beginsel enkel aankloppen bij de rechtspersoon en niet bij de natuurlijk personen achter die rechtspersoon. De privé aansprakelijkheid van bestuurders en directieleden is dan ook in beginsel uitgesloten en daarmee is ook het privé vermogen van bestuurders en directieleden beschermd. Daarop zijn echter uitzonderingen.

Onder bepaalde omstandigheden kan een statutair bestuurder of feitelijk bestuurder van een vennootschap persoonlijk aansprakelijk zijn voor schade die door de vennootschap en/of door derden is geleden. Als bestuurder van een onderneming moet u altijd de belangen van de vennootschap in het oog houden en dient u zich houden aan bepaalde regels en verplichtingen om niet geconfronteerd te worden met aansprakelijkheidsclaims.

Wij informeren en adviseren u over de mogelijke risico’s. Bent u aansprakelijk gesteld als bestuurder dan kunnen wij namens u verweer voeren. Indien u een bestuurder persoonlijk aansprakelijk wenst te stellen, kunnen wij u ook adviseren over de haalbaarheid van een dergelijke claim.

Neem contact met ons op!

Heeft u als ondernemer andersoortige vragen of behoefte om even te sparren over uw unieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


INTERNATIONAL CLIENTS:

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible. Please go to our international page for more information.


 

Voor vragen kunt u terecht bij de volgende advocaten:

Rosalie van RooijenAdvocaatTel. 020-209 00 23
lisa_benjamin
Lisa BenjaminJuristTel. 020-209 00 19
Lisanne_Koot
Lisanne KootAdvocaatTel. 020-209 00 11
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / PartnerTel. 020-471 37 18
vincent_besters
Vincent BestersAdvocaat / PartnerTel. 020-471 37 18