Procesrecht

Bij vrijwel elke particulier ontstaat vroeg of laat een juridisch geschil met een wederpartij. Soms lukt het partijen om een dergelijk conflict onderling op te lossen. Als dit echter niet lukt en u wil toch een oplossing, dan moet er een rechter of arbiter aan te pas komen om het conflict te beslechten. Er moet dan dus worden geprocedeerd.

Als u in een civiele procedure verzeild raakt heeft u behoefte aan een advocaat met de nodige kennis en ervaring op het gebied van procesrecht. Een advocaat met vele vlieguren in de rechtszaal die precies weet hoe een procedure verloopt, wat de mogelijkheden zijn, wat u wel en niet kunt eisen en wat u kunt doen om uw positie te verbeteren of te versterken en welke regels gelden. U heeft een procesrechtadvocaat nodig van Van der Kooij Besters Advocaten.

Het burgerlijk procesrecht bevat alle regels omtrent gerechtelijke procedures: de wijze van het starten van een procedure, de wijze van procederen, procestermijnen, de formele eisen die aan processtukken worden gesteld, bij welke rechter of welke rechtbank een procedure aanhangig moet worden gemaakt en nog veel meer. De belangrijkste wetten in het procesrecht zijn het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Wet op de Rechterlijke Organisatie. Verder zijn er de (rol)reglementen die door de rechtbanken en gerechtshoven zelf worden opgesteld.  In deze regelingen wordt de gang van zaken in en rond procedures geregeld. Denk aan vereisten met betrekking tot indiening van stukken, regels over uitstel van zittingen en andere “spelregels”. Wij snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet maar wij zijn er om u daarin te begeleiden en te helpen.

Een rechtszaak, arbitrage of bindend advies is vrijwel altijd een ingrijpende gebeurtenis met mogelijk grote gevolgen voor u persoonlijk en/of voor uw onderneming. De advocaten procesrecht van Van Der Kooij Besters Advocaten begeleiden u bij elke stap van een gerechtelijke procedure. Zij geven deskundig juridisch advies, bepalen de strategie en leggen indien nodig conservatoir beslag. Heeft uw zaak spoed? Dan is wellicht een kort geding de oplossing. Wij vertellen u alles over de verschillende mogelijkheden.

Belangrijk om te weten is dat we bij Van der Kooij Besters Advocaten zowel eisende / verzoekende partijen als gedaagde / verwerende partijen bijstaan. Of u nou iets te vorderen heeft of u bent gedagvaard en u wenst zich te verweren, wij kunnen u de bijstand verlenen waar u behoefte aan heeft.

De procesrecht advocaten van ons kantoor voeren een echte procespraktijk. De rechtbank is hun tweede thuis. Zij voeren voor u dan ook procedures bij alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland. Tevens wordt geprocedeerd bij bijzondere afdelingen zoals de Ondernemingskamer. Voorts zijn we bekwaam in het voeren van procedures met extreme spoed bij de voorzieningenrechter, ook wel kort geding procedures genoemd. Daarnaast kunnen we u in veel gevallen ook helpen in het voeren van grensoverschrijdende procedures en arbitrage in internationale kwesties. We zijn gespecialiseerd in zowel de eerste aanleg als in het hoger beroep.

U leest en ziet: procederen is een vak apart wat overgelaten dient te worden aan echte specialisten. Bij van der Kooij Besters Advocaten bent u verzekerd van een ervaren procesadvocaat die in een procedure samen en voor u strijdt voor uw belang.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

placeholder
Stella van MeijlJurist020-4713718
Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Charlotte UrlusAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23