Privacyrecht

Er is in onze maatschappij steeds meer aandacht voor privacy. Het belang van onze privacy groeit mede door nieuwe technologische ontwikkelingen zoals cookies, data-opslag, werken in “the cloud.”  Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden en is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komen te vervallen.De AVG brengt vele nieuwe regels waar ondernemingen zich aan moeten houden. Bij van der Kooij Besters Advocaten kunnen we u hier over adviseren. Zo weet u zeker dat u AVG Proof bent.

Ondernemingen moeten aan de AVG voldoen. Er zijn zoals hiervoor aangegeven aanzienlijke verschillen met de oude Wbp. bedrijven moeten bijvoorbeeld een eigen register bijhouden met verwerkingen van persoonsgegevens die onder hun verantwoordelijkheid plaatsvinden. Daarnaast moeten bedrijven in sommige gevallen een ‘functionaris voor gegevensbescherming’ hebben aangesteld. Op grond van de AVG kan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hoge boetes opleggen, tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet ingeval de AVG niet wordt nageleefd. Kortom, privacyrecht is iets waar alle bedrijven rekening mee moeten houden en waar alle bedrijven aan moeten voldoen.

Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van verwerkersovereenkomsten, contracten met leveranciers, gebruikers, het opstellen van een privacy- en cookie beleid, opstellen van meldingen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Veel ondernemers en instellingen weten wel dat er ‘iets gaat veranderen’ en ‘iets geregeld moet worden’ maar weten totaal niet, waar zij moeten beginnen. Wij helpen u hier graag bij. Niet voor niets hebben wij de AVG Audit ontwikkeld. Een overzichtelijke en goedkope manier voor het MKB om AVG proof te worden en te blijven. Ga naar onze pagina over de AVG Audit voor meer informatie.

Een greep uit de onderwerpen die van belang kunnen zijn:

  • het opstellen en sluiten verwerkersovereenkomsten met verwerkers van persoonsgegevens
  • het beantwoorden van vragen over het delen van persoonsgegevens
  • het omgaan met verzoeken om inzage op grond van artikel 15 AVG (of het omgaan met andere privacyrechten)
  • vragen over cloud computing
  • het omgaan met de digitalisering van personeelsdossiers

Niet voor niets hebben wij de AVG Audit ontwikkeld. Een overzichtelijke en goedkope manier voor het MKB om AVG proof te worden en te blijven. Ga naar onze pagina over de AVG Audit voor meer informatie.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Uniek laag uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een uniek laag uurtarief van € 165,00 per uur!

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Roy van WolferenAdvocaat020-209 00 11
vincent_besters
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18