Erfrecht

Wanneer in uw familie iemand komt te overlijden kan het zijn dat u te maken krijgt met erfrecht. Wanneer bijvoorbeeld een van uw ouders, een van uw grootouders of een oom of tante overlijdt en de overledene bezit vermogen, kan het zijn dat u recht hebt op dit vermogen of een deel ervan. In de meeste gevallen worden dit soort erfrechtkwesties onderling tussen de erfgenamen geregeld. Daar komt dan geen advocaat aan te pas.

Soms lukt dat echter niet en is het nodig dat iemand u terzijde staat om te zorgen dat u dat deel van de erfenis krijgt waar u recht op hebt. Zo zien we regelmatig dat door een ruzie in de familie ouders hun kind geheel proberen te onterven. Dat onterven kan in Nederland eigenlijk niet geheel want kinderen hebben recht op de zogenoemde legitieme portie. Dat betekent dat u, wanneer één van uw ouders overlijdt, sowieso recht hebt op een wettelijk vastgesteld deel. Ook zien we vaak dat mensen het niet eens zijn met het testament van de overledene, de erflater. In dat geval kunt u overwegen om het testament aan te vechten en te zorgen dat de erfenis op rechtvaardige wijze wordt verdeeld. En een veel voorkomende vraag is, of u een erfenis wel moet aanvaarden, omdat de overledene, de erflater, naast bezittingen ook de nodige schulden had. Want als de schulden groter zijn dan de bezittingen zou u (veel) geld kunnen kwijt raken door de erfenis, in plaats van er geld aan over te houden.

Zo zijn er nog veel meer vragen en geschillen denkbaar die kunnen ontstaan naar aanleiding van een erfenis. Wij onderhandelen voor u over erfenissen, en wordt er geen onderlinge regeling getroffen, kunnen wij voor u ook een procedure opstarten om voor te zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.

Bij van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder met uw erfrechtzaak. Bij ons kantoor werkt erfrechtspecialist Mr. Marie Louise Neuteboom-Van Asselt. Als gespecialiseerde erfrechtadvocaat heeft zij de specialistenopleiding erfrecht van de vereniging van familie- en erfrechtadvocaten (vFAS) afgerond. Zij kan u derhalve optimaal bijstaan in alle erfrechtzaken, zowel voor advies als bijstand in een procedure.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Britt KlousJurist020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718