Algemene voorwaarden

Bijna ieder bedrijf hanteert algemene voorwaarden. Soms zijn die algemene voorwaarden één enkele pagina lang en soms is het een heel boekwerk. In de algemene voorwaarden staan bepalingen die een bedrijf standaard wil laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst met derden. Vaak staan in de algemene voorwaarden algemene betalingsvoorwaarden, rentes, incassokosten, betalingstermijnen en allerhande garanties. Ook kunnen er in algemene voorwaarden bepalingen zijn opgenomen over het beëindigen van overeenkomsten en opzegtermijnen.

Als ondernemer is het handig om algemene voorwaarden te hebben omdat u die bij het aangaan van overeenkomsten aan uw wederpartij kunt geven. Dan is meteen duidelijk wat de afspraken en voorwaarden zijn. Wij bij Van der Kooij Besters Advocaten kunnen voor u passende algemene voorwaarden opstellen die voldoen aan al uw wensen.

Als ondernemer krijgt u echter ook regelmatig te maken met de algemene voorwaarden van uw wederpartij met wie u zaken doet. In die algemene voorwaarden kunnen bepalingen staan die nadelig voor u zouden kunnen uitpakken. Het is daarom van belang de algemene voorwaarden van uw wederpartij goed door te lezen en tijdig te protesteren indien u het met bepaalde bepalingen niet eens bent. Wij kunnen u daarin begeleiden en adviseren.

Om uw algemene voorwaarden deel uit te laten maken van een overeenkomst is het allereerst van belang dat u de voorwaarden aan uw wederpartij aanbiedt. Uit een offerte, een contract of een ander schriftelijk stuk moet blijken dat u uw algemene voorwaarden van toepassing verklaart op de te sluiten overeenkomst. Daarnaast moet u de algemene voorwaarden voor of bij het aangaan van de overeenkomst aan uw wederpartij overhandigen, althans dat verdient de aanbeveling. We noemen dat ook wel ter hand stellen. Doet u dat niet, dan kan de wederpartij uw algemene voorwaarden wellicht vernietigen en kunt u er dus geen beroep meer op doen indien dat nodig mocht zijn. Het is van belang dat u indien nodig kunt bewijzen dat uw wederpartij een exemplaar van de algemene voorwaarden heeft ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld door een opdrachtbevestiging per e-mail te versturen en uw algemene voorwaarden als bijlage toe te voegen.

De advocaten van Van der Kooij Besters Advocaten kunnen u op deskundige wijze adviseren op het gebied van algemene voorwaarden. Daarnaast kunnen we voor u algemene voorwaarden controleren of algemene voorwaarden opstellen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Uniek laag uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een uniek laag uurtarief van € 165,00 per uur!

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Puk BirnieJurist020-4713718
Nicole ReijnenAdvocaat020-2090026
olga
Olga SpronkenAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Roy van WolferenAdvocaat020-209 00 11
advocaat amsterdam
Jolene GroenestijnAdvocaat020-209 00 24
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23
advocaat amsterdam
Charlotte HoubenAdvocaat020-209 00 12
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18