advocaat amsterdam Marie Louise Neuteboom – Van Asselt Advocaat 020-4713718 marielouise@vdkb-advocaten.nl
Rechtsgebieden
  • Erfrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht

Marie Louise Neuteboom – van Asselt is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en MfN geregistreerd mediator. Zij heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht in de breedste zin van het woord. In deze zaken treedt zij op als mediator. Daarnaast is Marie Louise ook erfrechtspecialist en heeft zij de erfrecht specialistenopleiding van de vFAS met succes afgerond.

Op verzoek van beide partijen gezamenlijk treedt zij in familiezaken ook op als mediator. U kunt bij haar terecht voor onder andere echtscheidingen, alimentatie-, gezag en omgangskwesties. Met name in het kader van een aanstaande scheiding waarbij ook afspraken over de kinderen moeten worden gemaakt is mediation een goede optie. Op deze wijze wordt op zorgvuldige wijze de relatie afgesloten en de scheiding in gang gezet, terwijl het ouderschap in stand blijft op basis van goede afspraken. Mr. Neuteboom – Van Asselt hecht eraan partijen te begeleiden naar evenwichtige afspraken. Zij informeert u graag over de mogelijkheden.

Marie Louise heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

1) – Erfrecht

2) – Personen- en Familierecht

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is Marie Louise verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. Neuteboom – Van Asselt is MfN-registermediator en lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Blog artikelen

23-03-2020

De zorgregeling & het corona-virus

Om besmetting met het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan zijn de scholen gesloten. Voor ouders de vraag hoe de kinderen nu op te vangen. Voor gescheiden ouders kan dat nog lastiger zijn om hiervoor een oplossing te vinden. Grote kans dat met een situatie als deze geen rekening is gehouden bij het destijds maken […]