- 23-03-2020

De zorgregeling & het corona-virus

Om besmetting met het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan zijn de scholen gesloten. Voor ouders de vraag hoe de kinderen nu op te vangen. Voor gescheiden ouders kan dat nog lastiger zijn om hiervoor een oplossing te vinden.

Grote kans dat met een situatie als deze geen rekening is gehouden bij het destijds maken van de afspraken over de zorgregeling. In de praktijk zien wij dat als ouders een geschil over de zorgregeling voorleggen aan de rechter, deze meestal er bij ouders op aandringt om vooral toch zelf tot een oplossing te komen. Ouderschapsbemiddeling of mediation kan dan een optie zijn.

Ook online kunnen ouders aan de slag om hun communicatie te verbeteren. Villa Pinedo – een stichting door en voor kinderen van gescheiden ouders – heeft hun online training voor alle gescheiden ouders nu kosteloos beschikbaar gesteld. Een mooi gebaar naar alle gescheiden ouders die momenteel een extra steun in de rug kunnen gebruiken.

Heeft u een geschil met uw ex-partner over de zorgregeling en u komt er samen niet uit, neem dan gerust contact op met onze familierechtmediators en/of -advocaten om uw kwestie voor te leggen.

Wij bieden in deze periode ook online mediation gesprekken aan via telefoon, Facetime of Skype. Neem contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.