Ongeval fietser of voetganger

Als fietser of voetganger bent u in het verkeer behoorlijk kwetsbaar. Als u door een andere verkeersdeelnemer en al helemaal door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer wordt aangereden loopt u gemakkelijk ernstige letselschade op. De wetgever heeft dat ook op het netvlies gehad bij het vaststellen van wetten en regels. Zelfs als er sprake is van eigen schuld wordt namelijk toch nog steeds 50% van de schade vergoed. En bij kinderen jonger dan 14 wordt in dit soort zaken sowieso alle schade vergoed.

Doordat u als fietser of voetganger extra kwetsbaar bent is de schade die u lijdt als gevolg van een ongeval vaak extra groot. Zeker wanneer u wordt aangereden door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer. Bij een aanrijding door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer, meestal een auto, motor, of vrachtauto, is er vrijwel altijd een verzekeraar van de tegenpartij die u kunt aanspreken. U weet daardoor dat er in ieder geval genoeg geld is om uw schade vergoed te krijgen. Ook heeft u in dit soort gevallen een zogenoemde rechtstreekse aanspraak op die verzekeraar. Dat is goed nieuws, want de veroorzaker zal vaak uw schade niet kunnen vergoeden, maar de verzekeraar wel en die kunt u dus zonder omwegen rechtstreeks aanspreken.

Ook twee fietsers of een fietser en een voetganger kunnen in botsing met elkaar komen en ook daardoor kan schade ontstaan. In dat geval is er niet altijd een verzekeraar die kan worden aangesproken. Maar veel mensen hebben tegenwoordig een aansprakelijkheidsverzekering die ook dit soort kwesties dekt. Echter ook zonder verzekering is de veroorzaker aansprakelijk voor de schade die hij veroorzaakt.

De kans is groot dat u letselschade oploopt bij een verkeersongeval. Denk daarbij onder meer aan smartengeld voor onder meer opgelopen breuken, wonden, psychische schade, whiplash, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die je moet maken door dat ongeval, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat u niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stelt u zich voor dat je nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten vergoed worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18