Wat is een testament?

Wat is een testament? De dikke Van Dale omschrijft het als: herroepbare verklaring van hetgeen iemand wil dat na zijn dood zal gebeuren: zijn testament maken

Wanneer de overledene geen testament heeft gemaakt gelden de wettelijke regels. De wet regelt dan wie er erfgenaam wordt. Er wordt op die manier altijd een erfgenaam of zelfs meerdere erfgenamen aangewezen. Maar wanneer iemand wil dat zijn nalatenschap op een speciaal door hem of haar gewenste manier wordt verdeeld, zal diegene een testament moeten maken. Veel mensen maken ook daadwerkelijk een testament. Het maken van een testament doe je bij een notaris. In zo’n testament kan men zeer uiteenlopende zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het benoemen van een voogd voor de minderjarige kinderen van de overledene. Of er is een twist in de familie en de erflater wil daarom een of meerdere van zijn kinderen onterven. Helemaal onterven lukt niet, maar gedeeltelijk wel. Zie daarover het hoofdstuk over onterving. En wat vaak voorkomt is dat de erfenis zoals dat heet onder uitsluiting wordt toegekend aan het kind of de kinderen onder uitsluiting van de partner van het kind. Ook is het mogelijk om in het testament op te nemen dat er geld wordt nagelaten aan goede doelen.

Zo zijn er nog veel meer vragen en geschillen denkbaar die kunnen ontstaan naar aanleiding van een erfenis. Wij onderhandelen voor u over erfenissen, en wordt er geen onderlinge regeling getroffen, kunnen wij voor u ook een procedure opstarten om voor te zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.

Bij van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder met uw erfrechtzaak. Bij ons kantoor werkt erfrechtspecialist Mr. Marie Louise Neuteboom-Van Asselt. Als gespecialiseerde erfrechtadvocaat heeft zij de specialistenopleiding erfrecht van de vereniging van familie- en erfrechtadvocaten (vFAS) afgerond. Zij kan u derhalve optimaal bijstaan in alle erfrechtzaken, zowel voor advies als bijstand in een procedure.

 

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Britt KlousJurist020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718