Het verhuren van uw woning voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd

Niet zelden zien we bij Van der Kooij Besters Advocaten verhuurders die dachten een huurovereenkomst voor bepaalde tijd te hebben gesloten met een huurder terwijl dit in werkelijkheid een overeenkomst voor onbepaalde tijd blijkt te zijn. Dat is meteen een groot probleem want het gevolg is dat een huurovereenkomst niet meer automatisch eindigt en u dus vastzit aan een huurder die volle huurbescherming geniet. Niet zelden leggen verhuurders dan vervolgens toch hoge bedragen op tafel om een huurder uit te kopen. Een kostbare exercitie.

Een en ander is niet alleen kostbaar, vervelend en tijdrovend, het had ook  nog eens voorkomen kunnen worden! Door aan de voorkant goed advies in te winnen bij een deskundige advocaat en door een goede huurovereenkomst, overkomt u dit niet!

Bij Van der Kooij Besters Advocaten weten we precies welke afspraken u wel en niet met de huurder kunt maken. Wij weten waar de grenzen liggen en we kennen de wettelijke regels. Als u zich door ons laat adviseren en door ons een huurovereenkomst laat opmaken, weet u zeker dat u goed zit.

De wet kent sedert enige tijd diverse mogelijkheden om voor bepaalde tijd te verhuren. De kern van de wettelijke regeling is dat huurovereenkomsten voor bepaalde tijd kunnen worden aangegaan voor een aangesloten periode van maximaal 2 jaar. U kunt geen bepaalde tijd afspreken die langer is dan 2 jaar. Doet u dat wel, helaas zien we dat vaak, dan sluit u feitelijk een overeenkomst voor onbepaalde tijd!

Van belang is tevens om te beseffen dat maximaal 1 overeenkomst voor bepaalde tijd gesloten kan worden. U kunt dus niet 4 overeenkomsten van 6 maanden sluiten en 2 overeenkomsten van 12 maanden is ook niet toegestaan.

Dat betekent dus dat het verlengen van de overeengekomen duur van de huurovereenkomst, ook al overschrijdt die verlenging de maximale duur van 2 jaar niet, direct tot gevolg heeft dat u een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met uw huurder sluit.

Verder geldt ook nog dat de verhuurder maximaal 3 maanden en minimaal 1 maand voor de einddatum aan de huurder moet aanzeggen dat de huurovereenkomst op de overeengekomen einddatum zal eindigen. U moet dat dus aan de huurder laten weten. Als deze aanzegging niet of niet tijdig wordt gedaan, ontstaat na het verstrijken van de overeengekomen termijn een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De gevolgen zijn dus niet mals.

Zo ziet u dat bijstand van een specialist zeker niet overbodig is. Naast het vorenstaande zijn er nog veel meer regeltjes waar u rekening mee moet houden voor zowel de huurder als de verhuurder.

 

Vrijblijvend contact

Hebt u een probleem met de verhuurder of wilt u weten wat uw rechten zijn; wij staan u graag vrijblijvend te woord. Belt u ons eens vrijblijvend op voor overleg.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18