Het Kort Geding

Een kort geding procedure is een procedure die met grote spoed wordt gevoerd. Een normale dagvaardingsprocedure of bodemprocedure kan misschien maanden of jaren in beslag nemen. Soms is die tijd er simpelweg niet. Een kort geding kan dus uitkomst bieden bij een geschil waarbij niet op de uitkomst van een (langdurige) bodemprocedure kan worden gewacht of waarbij dat wachten onredelijk zou zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een verbod op het uitbrengen van een lasterlijk artikel in een tijdschrift, het verbod om een gebouw te ontruimen, het opheffen van een gelegd beslag, het verbieden of schorsen van een executie, het tegenhouden van een executoriale verkoop van een pand of het tegenhouden van de sloop van onroerende zaken. Dat zijn allemaal voorbeelden van kwesties waarbij een langdurige bodemprocedure geen uitkomst biedt. Immers, tegen de tijd dat de rechter in die bodemprocedure een beslissing heeft genomen, is het leed al geschied.

Er is dus altijd een spoedeisend belang vereist om met succes een kort geding te kunnen voeren. Een rechter in kort geding wordt ook wel een voorzieningenrechter genoemd. Een voorzieningenrechter kan in beginsel alleen “voorlopige voorzieningen” treffen. Dat zijn beslissingen met een voorlopig karakter. Denk aan een verbod of een gebod om iets te doen of na te laten. Onder omstandigheden kan ook een (voorschot op) een geldvordering worden toegewezen. Tegen een kort geding vonnis staat zeker ook hoger beroep open.

Bij van der Kooij Besters Advocaten hebben we ruime ervaring met kort geding procedures. Niet zelden hebben we op het allerlaatste moment dingen voor onze cliënten weten te bereiken of juist dingen weten tegen te houden. Soms in een tijdsbestek van enkele dagen of zelfs uren. Voor een kort geding heeft u een advocaat nodig die onder alle omstandigheden koel blijft. Ontspannen, ook als het spannend wordt, zeggen we bij ons op kantoor.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

Voor vragen kunt u terecht bij:

Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Britt KlousJurist020-4713718
Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Charlotte UrlusAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23