Het aangaan van huurovereenkomsten

Bij Van der Kooij Besters Advocaten doen wij veel zaken op het gebied van huurrecht. Wij staan daarin zowel verhuurders als huurders bij. Verhuurders verhuren hun panden aan huurders. Dat kunnen zowel bedrijfsruimten, kantoorruimten alsmede woonruimte zijn. Huurders hebben verplichtingen, maar ook vergaande rechten; bijvoorbeeld ten aanzien van een huurder van een woonruimte of een winkelruimte.

Het verdient de warme aanbeveling om alle rechten en verlichtingen over een weer vast te leggen in een goede huurovereenkomst. Bij Van der Kooij Besters Advocaten hebben we veel ervaring met het opstellen en checken van huurovereenkomst. Voor huurders verhuurders stellen we vaak model huurovereenkomsten op die tegemoet komen aan al hun wensen en belangen. Mocht u een huurovereenkomst voorgelegd krijgen, dan kunnen we die ook voor u checken en u aangeven wat u beter kunt (laten) aanpassen.

Teken dus nooit zomaar een huurovereenkomst zonder voorafgaand advies. Ook voor verhuurders is dat van belang want niet zelden zien wij zaken voorbij komen van verhuurders die dachten dat hun belangen in de huurovereenkomst goed waren gewaarborgd terwijl dat toch anders bleek te liggen. Denk aan de volgende scenario’s.

  • U dacht een huurovereenkomst voor bepaalde tijd te hebben met uw huurder terwijl dat toch een overeenkomst voor onbepaalde tijd blijkt te zijn. U komt nu niet of nauwelijks meer van uw huurder af!
  • U dacht een geldige diplomatenclausule met uw huurder te zijn overeengekomen maar deze clausule voldoet bij nader inzien toch niet aan de wettelijke vereisten. U kunt geen beroep doen op de diplomatenclausule en uw huurder gaat niet weg!
  • U dacht een mooie huurprijs met uw huurder te hebben afgesproken maar direct na het sluiten van de huurovereenkomst stapt de huurder naar de huurcommissie om een lagere huurprijs te bewerkstelligen.

Deze voorbeelden zijn helaas uit het leven gegrepen en komen wij regelmatig tegen in onze praktijk. U kunt dit voorkomen door op voorhand advies in te winnen over de juridische mogelijkheden en een huurovereenkomst door ons te laten opstellen die tegemoet komt aan uw wensen en belangen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18