Het leggen van beslag

Het leggen van beslag

In gevallen waarin u een (hoge) geldvordering heeft op een andere partij en die partij betaalt niet vrijwillig, moet u een gerechtelijke procedure starten om te krijgen waar u recht op heeft. Een dergelijke procedure neemt in de meeste gevallen behoorlijk wat tijd in beslag. Van dagvaarding tot eindvonnis kan dat zo 1 a 2 jaar duren.

Het is in veel gevallen weinig aantrekkelijk als u zo lang moet wachten op een vonnis en als u dat vonnis eenmaal heeft, u ook nog eens achter uw geld aan moet. U kunt ervoor kiezen om een zogenoemd conservatoir beslag te leggen op bezittingen of vorderingen van uw schuldenaar. Dat beslag kan op bankrekeningen, contant geld, roerende zaken, onroerende zaken en zelfs op vorderingen die uw schuldenaar op derden heeft. Met zo’n beslag “bewaart” u als het ware verhaalsobjecten. Banktegoeden worden bevroren, roerende of onroerende zaken worden onverkoopbaar en schuldenaren van uw schuldenaar mogen openstaande facturen niet meer betalen en moeten het geld bewaren.

Indien u van de rechter gelijk krijgt en uw vordering wordt bij vonnis of arrest toegewezen, dan kunt u zich middels dat vonnis of arrest verhalen op de vermogensbestanddelen waar u conservatoir beslag op heeft laten leggen.

Een dergelijk beslag kan ook mooi drukmiddel zijn om uw schuldenaar uiteindelijk toch tot betalen te bewegen. Niet zelden zien we dat een onwillige schuldenaar door een doeltreffend beslag alsnog in beweging komt. Onder druk wordt alles vloeibaar, zeggen we bij Van der Kooij Besters

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken