Bel ons nu voor direct advies!

020-4713718
Home - Particulier - Personen- en Familierecht - Partneralimentatie

Partneralimentatie

Wanneer u getrouwd bent geweest kan het zijn dat u recht hebt op partneralimentatie, of dat uw voormalige partner recht heeft op partneralimentatie. Bij partneralimentatie wordt gekeken naar de behoefte van degene die partneralimentatie vraagt en naar de draagkracht van degene die die partneralimentatie zou moeten betalen.

In principe wordt bij partneralimentatie eerst gekeken naar de behoefte van u of uw voormalige partner aan partneralimentatie. Bij het bepalen van de behoefte wordt gekeken naar de welstand waarin partijen geleefd hebben ten tijde van de huwelijkse samenleving. De behoefte van de voormalige partner van iemand met een hoog inkomen is anders (hoger) dan de behoefte van de voormalig partner van iemand met een laag inkomen.

Wij kunnen voor u een behoefteberekening maken of de behoefteberekening van uw voormalige partner beoordelen. Vervolgens wordt gekeken wat de draagkracht is van u of van uw voormalige partner om partneralimentatie betalen. Dit doen we door het maken van een draagkrachtberekening. Bij het berekenen van de draagkracht wordt enerzijds gekeken naar het inkomen van degene die de alimentatie zou moeten betalen, en anderzijds naar de lasten (kosten) die diegene heeft. Wij kunnen zo’n berekening voor jou maken of wanneer uw voormalige partner u zo’n berekening heeft toegestuurd, kunnen wij die berekening voor u beoordelen.

Zocht u naar kinderalimentatie?


INTERNATIONAL CLIENTS:

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible. Please go to our international page for more information.


Voor vragen kunt u terecht bij de volgende advocaten:

titus_bouman
Titus BoumanAdvocaatTel. 020-209 00 13
brenda_vos
Brenda VosAdvocaatTel. 020-209 00 16
Charlotte HoubenAdvocaatTel. 020-209 00 12
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / PartnerTel. 020-471 37 18