Partneralimentatie

Wanneer u getrouwd bent geweest kan het zijn dat u recht hebt op partneralimentatie, of dat uw voormalige partner recht heeft op partneralimentatie. Bij partneralimentatie wordt gekeken naar de behoefte van degene die partneralimentatie vraagt en naar de draagkracht van degene die die partneralimentatie zou moeten betalen.

In principe wordt bij partneralimentatie eerst gekeken naar de behoefte van u of uw voormalige partner aan partneralimentatie. Bij het bepalen van de behoefte wordt gekeken naar de welstand waarin partijen geleefd hebben ten tijde van de huwelijkse samenleving. De behoefte van de voormalige partner van iemand met een hoog inkomen is anders (hoger) dan de behoefte van de voormalig partner van iemand met een laag inkomen.

Wij kunnen voor u een behoefteberekening maken of de behoefteberekening van uw voormalige partner beoordelen. Vervolgens wordt gekeken wat de draagkracht is van u of van uw voormalige partner om partneralimentatie betalen. Dit doen we door het maken van een draagkrachtberekening. Bij het berekenen van de draagkracht wordt enerzijds gekeken naar het inkomen van degene die de alimentatie zou moeten betalen, en anderzijds naar de lasten (kosten) die diegene heeft. Wij kunnen zo’n berekening voor jou maken of wanneer uw voormalige partner u zo’n berekening heeft toegestuurd, kunnen wij die berekening voor u beoordelen.

Zocht u naar kinderalimentatie?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpt één van onze familierechtspecialisten u graag verder. Onze advocaten zijn gespecialiseerde familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Een aantal advocaten heeft de specialistenopleiding voor familierecht van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) doorlopen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Britt KlousJurist020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18