Mediation

Mediation is het samen oplossen van een conflict onder begeleiding van een mediator. Bij een echtscheiding betekent dit dat u samen met uw partner afspraken maakt over uw scheiding en de gevolgen daarvan. De mediator helpt u en uw partner daarbij. Mediation is alleen mogelijk wanneer beide partijen daartoe bereid zijn. Wanneer een van beide partijen niet bereid is om mee te werken aan de mediation is mediation niet mogelijk.

De mediator zorgt ervoor dat beide partijen de gelegenheid krijgen hun standpunt naar voren te brengen. Tevens zorgt de mediator ervoor dat partijen over dezelfde informatie en over dezelfde kennis beschikken. De mediator zorgt dat partijen weer met elkaar in gesprek raken en samen tot een oplossing komen waar ze allebei tevreden over zijn. De ervaring leert dat oplossingen die getroffen worden in mediation meer draagvlak hebben bij beide partijen dan wanneer de rechter een beslissing oplegt. Tevens is mediation, wanneer deze succesvol is geweest, aanzienlijk sneller dan een echtscheidingsprocedure op tegenspraak.

Mediation voorkomt een vechtscheiding, wat niet alleen prettiger is voor u en uw partner, maar zeker prettiger is voor uw eventuele kinderen. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn verdient mediation aanbeveling. In mediation kunnen maatwerk afspraken gemaakt worden die een rechter veelal niet kan uitspreken. Dat is voor alle onderwerpen belangrijk, maar zeker waar het gaat over de kinderen. Bovendien zullen u en uw partner, als jullie samen kinderen hebben, nog jaren met elkaar verbonden zijn als ouder, wat een extra reden kan zijn om uw scheiding zo veel als mogelijk in harmonie en in onderling overleg te regelen.

Onderwerpen die onder meer aan de orde kunnen komen bij een mediation zijn:

1) – De zorgregeling en ouderschapsplan van eventuele kinderen.

2) – Kinderalimentatie.

3) – Verdeling van eventueel gemeenschappelijk vermogen (inboedel, geld, echtelijke woning etc).

4) – Partneralimentatie.

Wat kost mediation?

Wij werken bij mediation in principe voor ons uurtarief van € 195,00 ex. btw en 5% kantoorkosten. In overleg met u kunnen we -als we een beeld hebben van wat er allemaal moet worden geregeld- een vaste prijs afspreken of inschattingen geven van het aantal te verwachten uren.

Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpt een van onze gespecialiseerde mediators u graag verder. Onze advocaat mr. Marie Louise Neuteboom – van Asselt is een gespecialiseerde familierechtadvocaat en scheidingsmediator en is daarnaast ook MFN geregistreerd mediator.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

Voor vragen kunt u terecht bij:

Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Britt KlousJurist020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18