Kinderalimentatie

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, of u nu getrouwd bent of niet, en u samen kinderen heeft, moet in veel gevallen een bedrag aan kinderalimentatie vastgesteld en betaald worden. Het bedrag aan kinderalimentatie kan u in onderling overleg vaststellen, maar kan ook door de rechter vastgesteld worden.

Heel in het kort komt het vaststellen van kinderalimentatie op het navolgende neer. Bij het vaststellen van kinderalimentatie wordt eerst gekeken naar de behoefte van het kind of de kinderen. De behoefte aan kinderalimentatie wordt vastgesteld aan de hand van het netto gezinsinkomen ten tijde van de (huwelijkse) samenleving. Vervolgens kijkt men naar uw inkomen en het inkomen van uw partner. Aan de hand van deze inkomens wordt de behoefte van het kind of de kinderen verdeeld, en wordt de kinderalimentatie vastgesteld. Degene bij wie de kinderen na het uiteengaan van u en uw partner niet gaan wonen moet de kinderalimentatie betalen aan degene bij wie de kinderen wel gaan wonen.

Wij kunnen voor u de hoogte van de kinderalimentatie uitrekenen. Als de kinderen bij u gaan wonen, of al bij u wonen, nemen wij contact op met uw voormalige partner om met uw voormalige partner in onderling overleg die kinderalimentatie vaststellen. Komen we daar met uw voormalige partner niet uit dan dienen we een verzoekschrift in bij de rechtbank. Omgekeerd komt dat natuurlijk ook voor, dat uw voormalige partner om kinderalimentatie van u vraagt. Wij controleren de kinderalimentatie in dat geval en/of voeren verweer voor u in een procedure daarover bij de rechtbank.

Zocht u naar partneralimentatie?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpt één van onze familierechtspecialisten u graag verder. Onze advocaten zijn gespecialiseerde familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Een aantal advocaten heeft de specialistenopleiding voor familierecht van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) doorlopen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

placeholder
Stella van MeijlJurist020-4713718
Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18