Bel ons nu voor direct advies!

020-4713718
Home - Particulier - Personen- en Familierecht - Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, of u nu getrouwd bent of niet, en u samen kinderen heeft, moet in veel gevallen een bedrag aan kinderalimentatie vastgesteld en betaald worden. Het bedrag aan kinderalimentatie kan u in onderling overleg vaststellen, maar kan ook door de rechter vastgesteld worden.

Heel in het kort komt het vaststellen van kinderalimentatie op het navolgende neer. Bij het vaststellen van kinderalimentatie wordt eerst gekeken naar de behoefte van het kind of de kinderen. De behoefte aan kinderalimentatie wordt vastgesteld aan de hand van het netto gezinsinkomen ten tijde van de (huwelijkse) samenleving. Vervolgens kijkt men naar uw inkomen en het inkomen van uw partner. Aan de hand van deze inkomens wordt de behoefte van het kind of de kinderen verdeeld, en wordt de kinderalimentatie vastgesteld. Degene bij wie de kinderen na het uiteengaan van u en uw partner niet gaan wonen moet de kinderalimentatie betalen aan degene bij wie de kinderen wel gaan wonen.

Wij kunnen voor u de hoogte van de kinderalimentatie uitrekenen. Als de kinderen bij u gaan wonen, of al bij u wonen, nemen wij contact op met uw voormalige partner om met uw voormalige partner in onderling overleg die kinderalimentatie vaststellen. Komen we daar met uw voormalige partner niet uit dan dienen we een verzoekschrift in bij de rechtbank. Omgekeerd komt dat natuurlijk ook voor, dat uw voormalige partner om kinderalimentatie van u vraagt. Wij controleren de kinderalimentatie in dat geval en/of voeren verweer voor u in een procedure daarover bij de rechtbank.

Zocht u naar partneralimentatie?


INTERNATIONAL CLIENTS:

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible. Please go to our international page for more information.


Voor vragen kunt u terecht bij de volgende advocaten:

titus_bouman
Titus BoumanAdvocaatTel. 020-209 00 13
brenda_vos
Brenda VosAdvocaatTel. 020-209 00 16
Charlotte HoubenAdvocaatTel. 020-209 00 12
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / PartnerTel. 020-471 37 18