Bel ons nu voor direct advies!

020-4713718
Home - Particulier - Personen- en Familierecht - Gezamenlijk verzoek tot echtscheiding

Gezamenlijk verzoek tot echtscheiding

Als u en uw partner het eens zijn over de echtscheiding en over kwesties zoals partneralimentatie, verdeling van bezittingen en schulden en zaken die over de eventuele kinderen gaan, is het raadzaam dat u samen een gezamenlijke advocaat zoekt. Die advocaat zal dan de gemaakte afspraken vastleggen in een zogenoemd echtscheidingsconvenant. De advocaat dient vervolgens bij de rechtbank een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in. Aan dit gezamenlijke verzoek tot echtscheiding zal het echtscheidingsconvenant worden gehecht. Vervolgens spreekt de rechtbank de echtscheiding uit en neemt een beslissing over de overige zaken zoals alimentatie, verdeling, omgang met eventuele kinderen etc. Hierbij volgt de rechtbank in principe het echtscheidingsconvenant.

Scheiden voor 850 euro exclusief btw? Het kan bij Van der Kooij Besters Advocaten!

Een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding behandelen wij op uurtarief of voor een vaste prijs. Wanneer u en uw partner het over veel zaken al eens zijn behandelen wij uw gezamenlijk verzoek tot echtscheiding voor de fixed fee van € 850,00 plus kosten en btw. Hierbij zijn inbegrepen het intakegesprek, dat meestal wel een paar uur duurt, het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het opstellen van het echtscheidingsverzoek en het vervolgens begeleiden van de echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving van de echtscheiding. Bij kosten moet u denken aan het griffierecht dat u moet betalen aan de rechtbank om de echtscheiding daar te laten behandelen en aan uittreksels uit de GBA.

Bij ons is het gezamenlijk verzoek dus niet een invul oefening op internet, maar een gedegen begeleiding door ervaren advocaten. Een echtscheiding is veel te belangrijk en te ingrijpend om zonder kennis van zaken en zonder echte begeleiding te doen. Wij hebben hier veel ervaring mee en helpen u en uw partner er snel en goed doorheen. De echtscheiding kan op deze manier in vier tot zes weken afgewikkeld zijn, afhankelijk van de doorlooptijd bij de rechtbank.

De gesprekken met de advocaat kunnen ook plaatsvinden middels een zogenoemd video gesprek. Ook als u niet in de buurt van ons kantoor woont kunnen wij voor u een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding behandelen.

Soms gaat aan dat gezamenlijk verzoek tot echtscheiding nog een aantal sessies met de gezamenlijk advocaat vooraf omdat u en uw partner het over meerdere punten nog niet eens zijn. In feite is dat een mediation. De gezamenlijke advocaat spreekt dan in meerdere sessies alle geschilpunten door en vindt voor u beiden een goede oplossing, met u samen. In principe behandelen wij zo’n gezamenlijk verzoek waar meerdere sessies voor nodig zijn op uurtarief. Als duidelijk is hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn kunnen wij ook hier een vaste prijs voor afspreken.


INTERNATIONAL CLIENTS:

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible. Please go to our international page for more information.


Voor vragen kunt u terecht bij de volgende advocaten:

titus_bouman
Titus BoumanAdvocaatTel. 020-209 00 13
brenda_vos
Brenda VosAdvocaatTel. 020-209 00 16
Charlotte HoubenAdvocaatTel. 020-209 00 12
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / PartnerTel. 020-471 37 18