Gezamenlijk verzoek tot echtscheiding

Als u en uw partner het eens zijn over de echtscheiding en over kwesties zoals partneralimentatie, verdeling van bezittingen en schulden en zaken die over de eventuele kinderen gaan, is het raadzaam dat u samen een gezamenlijke advocaat zoekt. Die advocaat zal dan de gemaakte afspraken vastleggen in een zogenoemd echtscheidingsconvenant. De advocaat dient vervolgens bij de rechtbank een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in. Aan dit gezamenlijke verzoek tot echtscheiding zal het echtscheidingsconvenant worden gehecht. Vervolgens spreekt de rechtbank de echtscheiding uit en neemt een beslissing over de overige zaken zoals alimentatie, verdeling, omgang met eventuele kinderen etc. Hierbij volgt de rechtbank in principe het echtscheidingsconvenant.

Goedkoop scheiden? Het kan bij Van der Kooij Besters Advocaten!

Een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding behandelen wij voor een uniek laag uurtarief van € 165,00 ex. btw. In overleg met u kunnen we -als we een beeld hebben van wat er allemaal moet worden geregeld- een vaste prijs afspreken.

Bij ons is het gezamenlijk verzoek dus niet een invul oefening op internet, maar een gedegen begeleiding door ervaren advocaten. Een echtscheiding is veel te belangrijk en te ingrijpend om zonder kennis van zaken en zonder echte begeleiding te doen. Wij hebben hier veel ervaring mee en helpen u en uw partner er snel en goed doorheen. De echtscheiding kan op deze manier in vier tot zes weken afgewikkeld zijn, afhankelijk van de doorlooptijd bij de rechtbank.

De gesprekken met de advocaat kunnen ook plaatsvinden middels een zogenoemd video gesprek. Ook als u niet in de buurt van ons kantoor woont kunnen wij voor u een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding behandelen.

Soms gaat aan dat gezamenlijk verzoek tot echtscheiding nog een aantal sessies met de gezamenlijk advocaat vooraf omdat u en uw partner het over meerdere punten nog niet eens zijn. In feite is dat een mediation. De gezamenlijke advocaat spreekt dan in meerdere sessies alle geschilpunten door en vindt voor u beiden een goede oplossing, met u samen. In principe behandelen wij zo’n gezamenlijk verzoek waar meerdere sessies voor nodig zijn op uurtarief. Als duidelijk is hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn kunnen wij ook hier een vaste prijs voor afspreken.

Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpt één van onze familierechtspecialisten u graag verder. Onze advocaten zijn gespecialiseerde familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Een aantal advocaten heeft de specialistenopleiding voor familierecht van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) doorlopen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

placeholder
Stella van MeijlJurist020-4713718
Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18