Het ontbinden van overeenkomsten

Indien u als particulier of consument wordt geconfronteerd met een partij die haar verplichtingen uit een contract niet nakomt, dan is het belangrijk snel te handelen en een strategie te kiezen. Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken gespecialiseerde contractenrecht advocaten die alles weten over wat uw rechten zijn. Zij kunnen helpen een strategie te bepalen.

Een mogelijkheid die u heeft is dat u, vanwege het feit dat uw wederpartij een overeenkomst of contract niet correct of geheel niet nakomt, geen zaken meer met deze partij wil doen. Het niet nakomen van een overeenkomst wordt juridisch ook wel een tekortkoming in de nakoming genoemd. Het tekortschieten van een wederpartij kan tot gevolg hebben dat u als particulier of consument al het vertrouwen wat u ooit in die partij had verliest en niet meer met deze partij door wil. Het vorderen van bijvoorbeeld nakoming van het contract is dan geen optie. Een nakomingsactie gaat er immers vanuit dat het contract blijft gelden en dat u simpelweg wil dat uw wederpartij het contract nakomt. Als u echter geen zaken meer wil doen met de tekortschietende partij, is het vorderen van nakoming dus niet de juiste strategie.

Ontbinding van de overeenkomst daarentegen, zou wel de juiste strategie kunnen zijn. Ontbinding van de overeenkomst kan do0r een particulier of consument worden gebruikt al u zelf niet meer gehouden wil zijn aan de overeenkomst of het contract wat u heeft afgesloten. In situaties waarin u dus geen zaken meer wil doen met het bedrijf waar u een contract mee heeft afgesloten, biedt ontbinding voor u als particulier of consument uitkomst.

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken specialisten in het contractenrecht. Zij kunnen u als particulier of consument alles vertellen over de mogelijkheid tot ontbinding van overeenkomsten en kunnen u uitleggen of ontbinding in de specifieke situatie waarin u als particulier of consument verkeert, wenselijk en juridisch haalbaar is. Ook kunnen wij u een overeenkomst voor u ontbinden en ervoor zorgen dat dit op de juridisch juiste manier gebeurd. Het is zeer belangrijk dat u als particulier of consument in de beginfase, dus zodra u wordt geconfronteerd met een tekortkoming van uw wederpartij, direct handelt en de juiste stappen zet om ervoor te zorgen dat een ontbinding succesvol verloopt. Slaat u stappen over dan kunt u in een later stadium bij de rechter, wel eens in het ongelijk worden gesteld. aarzel dus niet en neem een contractenrechtspecialist van ons kantoor in de hand.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Britt KlousJurist020-4713718
Mukesh KumarAdvocaat020-4713718
Afra RateringAdvocaat020 - 471 37 18
Barry VloeijberghsAdvocaat020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Charlotte UrlusAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Rosalie van RooijenAdvocaat020-209 00 23
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18
Vincent BestersAdvocaat / Partner020-471 37 18