Alimentatiecheck

Bij Van der Kooij Besters Advocaten hebben we ruime ervaring met het familierecht. Onlosmakelijk onderdeel van het familierecht, en daarmee in de praktijk vaak ook bron van discussie en ergernis, is de alimentatie die al dan niet betaald moet worden. Ook wanneer u alimentatie ontvangt kan u van mening zijn dat die alimentatie niet klopt en omhoog zou moeten. Ook daarbij kunnen we u van dienst zijn, de op deze pagina beschreven producten zijn goed bruikbaar voor u. De ervaring leert dat echter degene die alimentatie betaalt deze alimentatie ter discussie wil stellen en naar beneden zal willen brengen en dat degene die alimentatie ontvangt de alimentatie omhoog zal willen brengen.

Vindt u dat u te veel alimentatie betaalt? Of vindt u dat u te weinig alimentatie ontvangt? Neem dan contact met ons op om te bezien wat de mogelijkheden zijn om die alimentatie te verlagen!

Een goede eerste stap is om de door ons ontwikkelde alimentatiecheck uit te voeren. Dat is een goedkope en snelle manier om erachter te komen of de alimentatie die u betaalt redelijk is. Blijkt uit de eerste alimentatiecheck dat u inderdaad veel te veel alimentatie betaalt? Bij ons werken diverse familierecht specialisten die er samen met u voor kunnen zorgen dat de alimentatie naar een redelijk niveau gaat! Wij vinden het belangrijk dat u een rechtvaardige alimentatie betaalt of ontvangt. De specialistische kennis en kunde die ervoor nodig is om dat doel te bereiken hebben we in huis, onder andere doordat we zijn aangesloten bij de VFAS, de specialistenvereniging voor familierecht advocaten.

Partner- en kinderalimentatie

Er bestaan feitelijk twee soorten alimentatie. We onderscheiden kinderalimentatie en partneralimentatie.

Kinderalimentatie betaalt u aan uw voormalige partner en daarmee voorziet u in de kosten van het levensonderhoud van de kinderen die u samen met uw voormalige partner heeft.

Partneralimentatie daarentegen is bedoeld als bijdrage in de kosten van het levensonderhoud van uw voormalige partner. Partneralimentatie bent u alleen verschuldigd als u gehuwd bent (geweest) met uw ex partner of indien er sprake is (geweest) van een geregistreerd partnerschap. Zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap bestaat er sowieso geen verplichting tot het betalen van partneralimentatie.

Ook reeds vastgestelde partneralimentatie en/of kinderalimentatie kan nog verlaagd worden!

Indien de alimentatie nog niet is vastgesteld en u thans met uw ex partner in een discussie verwikkeld bent, kunnen we u adviseren over een redelijke alimentatie. Ook als de alimentatie wel al met uw ex partner is afgesproken of is vastgesteld door de rechter zijn er nog juridische mogelijkheden om daar wat aan te doen.

Alimentatie die eenmaal is vastgesteld hoeft namelijk niet per se tot het einde der tijden te gelden. Er kunnen immers veranderingen optreden in uw persoonlijke situatie. U wordt bijvoorbeeld werkloos, het gaat zakelijk minder of u krijgt een andere baan of functie waarin u minder gaat verdienen. Daarnaast zijn er legio andere situaties denkbaar waarin de kinderalimentatie of partneralimentatie in hoogte kan wijzigen. Indien u als alimentatiebetaler twijfelt of u te veel alimentatie betaalt en zich afvraagt of het niet een beetje minder kan, kunnen wij u helpen.

Twijfelt u of u niet te veel alimentatie betaalt? Of twijfelt u of u niet te weinig alimentatie ontvangt?

Speciaal voor dit soort situaties hebben wij de alimentatiecheck ontwikkeld.

Klik hiernaast op één van de drie opties voor meer informatie. U kunt kiezen voor Kinderalimentatie, Partneralimentatie of allebei.

Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpt één van onze familierechtspecialisten u graag verder. Onze advocaten zijn gespecialiseerde familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Een aantal advocaten heeft de specialistenopleiding voor familierecht van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) doorlopen.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

 

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Sharmaine RaalteAdvocaat020-4713718
Britt KlousJurist020-4713718
Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718
advocaat amsterdam
Marie Louise Neuteboom – Van AsseltAdvocaat020-4713718
jan_paul_van_der_kooij
Jan Paul van der KooijAdvocaat / Partner020-471 37 18