Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

In het Nederlandse recht kennen we verschillende ondernemingsvormen waar vanuit u uw onderneming  kunt voeren. We kennen de V.O.F, de eenmanszaak maar natuurlijk ook de rechtsvormen B.V. en N.V. Een B.V. en een N.V. kennen rechtspersoonlijkheid, hebben een afgescheiden vermogen en kunnen zelfstandig overeenkomsten aangaan.  De B.V. en de N.V. beschermen natuurlijke personen die achter de B.V. of N.V. zitten en feitelijk de B.V. of N.V. besturen. Schuldeisers kunnen in beginsel enkel aankloppen bij de rechtspersoon en niet bij de natuurlijk personen achter die rechtspersoon. De privé aansprakelijkheid van bestuurders en directieleden is dan ook in beginsel uitgesloten en daarmee is ook het privé vermogen van bestuurders en directieleden beschermd. Daarop zijn echter uitzonderingen.

Onder bepaalde omstandigheden kan een statutair bestuurder of feitelijk bestuurder van een vennootschap persoonlijk aansprakelijk zijn voor schade die door de vennootschap en/of door derden is geleden. Als bestuurder van een onderneming moet u altijd de belangen van de vennootschap in het oog houden en dient u zich houden aan bepaalde regels en verplichtingen om niet geconfronteerd te worden met aansprakelijkheidsclaims.

Wij informeren en adviseren u over de mogelijke risico’s. Bent u aansprakelijk gesteld als bestuurder dan kunnen wij namens u verweer voeren. Indien u een bestuurder persoonlijk aansprakelijk wenst te stellen, kunnen wij u ook adviseren over de haalbaarheid van een dergelijke claim.

Bij Van Der Kooij Besters Advocaten werken zeer ervaren ondernemingsrechtadvocaten die bovendien echte procesadvocaten zijn met veel vlieguren in ondernemingsrechtelijke procedures. Niet voor niets zijn mr. Jan Paul van der Kooij en mr. Vincent Besters lid van de Vereniging Corporate Litigation.

Neem contact met ons op!

Heeft u als ondernemer andersoortige vragen of behoefte om even te sparren over uw unieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul het contactformulier* op deze pagina in;
E-mail* naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl;
Bel ons op 020-4713718

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken