Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van drugs

U heeft onder invloed van drugs gereden? Wat nu?

Steeds vaker onderzoekt de politie of bestuurders onder invloed van drugs rijden. De politie zet hier specialisten voor in die mogen beoordelen of zij drugsgebruik vermoeden. Als dat vermoeden er is mag de politie vervolgens bloed of speeksel afnemen om dit te onderzoeken. Als er inderdaad sporen van drugs worden gevonden wordt u op dezelfde manier vervolgd als bij het rijden onder invloed van alcohol. De politie is daarnaast verplicht het CBR in te lichten. Het CBR kan een verplicht psychiatrisch onderzoek aanvragen. Als er sporen van harddrugs worden gevonden bent u vrijwel zeker uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt. Dat is erg vervelend en vaak een dure grap. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Als u direct de juiste stappen neemt is de kans daarop een stuk groter.

Wat kunt u doen?

Neem contact op met Van der Kooij Besters Advocaten. Onze specialisten weten precies wat de mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen. Meer weten? Bel met 020 – 47 13 718 of klik hier en stuur een e-mail. Alle vragen worden gegarandeerd binnen een werkdag beantwoord. Als je belt krijgt u direct advies op maat.

Wat doen wij?

  • Wij nemen voor jou contact op met de officier van justitie om er voor te zorgen dat hij jouw rijbewijs terug geeft.
  • Als de officier van justitie dat weigert dienen we een klaagschrift in bij de rechtbank en vragen de rechter om te bepalen dat jij je rijbewijs terugkrijgt. De kans op succes met een dergelijk klaagschrift is groot.
  • Waarschijnlijk zul je voor de rechter moeten verschijnen. Die besluit of en zo ja welke straf wordt opgelegd. De straffen kunnen fors zijn. Rijontzeggingen, al dan niet voorwaardelijk, worden vaak opgelegd. Daarnaast veelal een boete.
  • Wij begeleiden je bij de rechter en voeren voor jou het woord zodat een optimaal resultaat wordt bereikt.

Wat kost dit?

De specialisten van Van der Kooij Besters Advocaten weten precies welke wegen ze moeten bewandelen. Daarmee besparen ze tijd en geld en blijven de kosten zo laag mogelijk. Daarnaast komen veel mensen in aanmerking voor een pro deo advocaat. Dat wordt ook wel een toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan de kosten van de advocaat, op een kleine eigen bijdrage na. Voordat we aan de slag gaan krijgt u natuurlijk te zien wat de exacte kosten zullen zijn.

We werken voor vaste tarieven! Klik hier voor meer informatie.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken

Voor vragen kunt u terecht bij:

Eline van VelthovenAdvocaat020-4713718
Charlotte UrlusAdvocaat020-4713718
Puk BirnieAdvocaat020-4713718