Medische fout

Medische fout

U bent onder behandeling bij een arts of andere of andere behandelaar en bij die behandeling gaat er wat mis. Het kan onder meer gaan om een verkeerde diagnose, een verkeerde behandeling of ingreep of een verkeerd uitgevoerde behandeling of ingreep. De schade die u daardoor lijdt kan groot zijn.

Aansprakelijkheid vaststellen in dit soort zaken is vaak lastiger dan bij bijvoorbeeld een verkeersongeval. Een voordeel dat u echter wel hebt als slachtoffer van een medische fout is dat wanneer de arts in een ziekenhuis werkt u niet op zoekt hoeft te gaan welke arts het ook al weer was, maar kunt u gewoon het ziekenhuis aanspreken. Bij een arts waar u een vaste arts/patiënt relatie mee hebt lijkt dat niet heel belangrijk, maar wanneer de fout gemaakt wordt op bijvoorbeeld de polikliniek weet u vaak helemaal niet of niet meer hoe die arts ook al weer heet.

De kans is groot dat u letselschade oploopt door zo’n medische fout. Denk daarbij aan smartengeld voor pijn en lijden dat u ondervindt, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die u moet maken door die fout, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld gederfde en nog te derven inkomsten doordat je niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stelt u zich voor dat u nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten betaald worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Meer weten? Bij Van der Kooij Besters Advocaten helpen we u graag verder!

International clients

At Van der Kooij Besters Advocaten we also work for international clients. We are happy to provide you with the best legal assistance possible.

Bekijken

Helder en betaalbaar uurtarief!

Onze missie? Het bieden van goede en betaalbare rechtsbijstand. Topadvocaten voor een betaalbaar uurtarief.

Bekijken

Heeft u juridische vragen?

Stel gratis en vrijblijvend al uw juridische vragen. Dat kan op 3 manieren:

Vul hetcontactformulierin
E-mail naar info@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Bel ons direct op 020-4713718

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bekijken

Waarom kiezen voor Van der Kooij Besters?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten werken alleen maar winnaars!
Betaalbare en benaderbare advocaten die dagelijks juridische diensten en service van het allerhoogste niveau leveren.
Onze cliënten waarderen ons met hoge cijfers en veel positieve reviews!

Bekijken