Rijbewijs ingevorderd na positieve alcohol blaastest

Rijbewijs terug
Rijbewijs optimaal resultaat

Rijbewijs ingevorderd na positieve alcohol blaastest

Jouw alcohol blaastest is positief bevonden?

Jouw blaastest is positief bevonden en je bent je rijbewijs kwijt. De officier van justitie moet binnen 10 dagen na de invordering van je rijbewijs bepalen of hij het rijbewijs teruggeeft of niet. Dat hangt af van de hoeveelheid gemeten alcohol en een eventueel strafblad. De officier van justitie kan dan bepalen dat jij je rijbewijs voor langere tijd kwijt bent. Dat is erg vervelend en vaak een dure grap. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Als je direct de juiste stappen neemt is de kans daarop een stuk groter.

Wat kun je doen?

Neem contact op met Van der Kooij Besters Advocaten. Onze specialisten weten precies wat de mogelijkheden zijn en waar jouw kansen liggen. Meer weten? Bel met 020 – 47 13 718 of klik hier en stuur een e-mail. Alle vragen worden gegarandeerd binnen een werkdag beantwoord. Als je belt krijg je direct advies op maat.

Wat doen wij?

 • Wij nemen voor jou contact op met de officier van justitie om er voor te zorgen dat hij jouw rijbewijs terug geeft.
 • Als de officier van justitie dat weigert dienen we een klaagschrift in bij de rechtbank en vragen de rechter om te bepalen dat jij je rijbewijs terugkrijgt. De kans op succes met een dergelijk klaagschrift is groot.
 • Waarschijnlijk zul je voor de rechter moeten verschijnen. Die besluit of en zo ja welke straf wordt opgelegd. De straffen kunnen fors zijn. Rijontzeggingen, al dan niet voorwaardelijk, worden vaak opgelegd. Daarnaast veelal een boete.
 • Wij begeleiden je bij de rechter en voeren voor jou het woord zodat een optimaal resultaat wordt bereikt.

Wat kost dit?

De specialisten van Van der Kooij Besters Advocaten weten precies welke wegen ze moeten bewandelen. Daarmee besparen ze tijd en geld en blijven de kosten zo laag mogelijk. Daarnaast komen veel mensen in aanmerking voor een pro deo advocaat. Dat wordt ook wel een toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan de kosten van de advocaat, op een kleine eigen bijdrage na. Voordat we aan de slag gaan krijg je natuurlijk te zien wat de exacte kosten zullen zijn.
Iedere woensdag van 16:00 uur tot 18:00 uur hebben wij een gratis inloopspreekuur voor alle ondernemers en particulieren met een juridisch probleem. Je bent van harte welkom en onze advocaten nemen ruim de tijd om jou van juridisch advies te voorzien.

Is jouw rijbewijs ingevorderd in verband met rijden onder invloed van alcohol?

Stel dan gratis je vraag d.m.v. het ‘Gratis juridisch advies’-formulier en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718 of direct mailen viainfo@vanderkooijbestersadvocaten.nl. Indien nodig plannen we dan een afspraak in.
Voor alle vragen over uw ingevorderd rijbewijs kunt u terecht bij de volgende advocaten:

 • Vincent Besters

  Vincent Besters

 • Charlotte Houben

  Charlotte Houben

 • Vincent Besters

  Vincent Besters