Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Bijna ieder bedrijf hanteert algemene voorwaarden. Soms zijn die algemene voorwaarden één enkele pagina lang en soms is het een heel boekwerk. In de algemene voorwaarden staan bepalingen die een bedrijf standaard wil laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst met derden. Vaak staan in de algemene voorwaarden algemene betalingsvoorwaarden, rentes, incassokosten, betalingstermijnen en allerhande garanties. Ook kunnen er in algemene voorwaarden bepalingen zijn opgenomen over het beëindigen van overeenkomsten en opzegtermijnen.

Als ondernemer is het handig om algemene voorwaarden te hebben omdat je die bij het aangaan van overeenkomsten aan jouw wederpartij kunt geven. Dan is meteen duidelijk wat de afspraken en voorwaarden zijn. Wij bij Van der Kooij Besters Advocaten kunnen voor jou passende algemene voorwaarden opstellen die voldoen aan al jouw wensen.

Als ondernemer krijg je echter ook regelmatig te maken met de algemene voorwaarden van jouw wederpartij met wie je zaken doet. In die algemene voorwaarden kunnen bepalingen staan die nadelig voor jou zouden kunnen uitpakken. Het is daarom van belang de algemene voorwaarden van jouw wederpartij goed door te lezen en tijdig te protesteren indien je het met bepaalde bepalingen niet eens bent.

Om jouw algemene voorwaarden deel uit te laten maken van een overeenkomst is het allereerst van belang dat je de voorwaarden aan jouw wederpartij aanbiedt. Uit een offerte, een contract of een ander schriftelijk stuk moet blijken dat jij jouw algemene voorwaarden van toepassing verklaart op de te sluiten overeenkomst. Daarnaast moet je de algemene voorwaarden voor of bij het aangaan van de overeenkomst aan jouw wederpartij overhandigen. We noemen dat ook wel ter hand stellen. Doe je dat niet, dan kan de wederpartij jouw algemene voorwaarden vernietigen en kun je er dus geen beroep meer op doen indien dat nodig mocht zijn. Het is van belang dat jij indien nodig kan bewijzen dat jouw wederpartij een exemplaar van je algemene voorwaarden heeft ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld door een opdrachtbevestiging per e-mail te versturen en je algemene voorwaarden als bijlage toe te voegen.

De advocaten van Van der Kooij Besters Advocaten kunnen jou op deskundige wijze adviseren op het gebied van algemene voorwaarden.

Iedere woensdag van 16:00 uur tot 18:00 uur hebben wij een gratis inloopspreekuur voor alle ondernemers en particulieren met een juridisch probleem. Je bent van harte welkom en onze advocaten nemen ruim de tijd om jou van juridisch advies te voorzien.

Als je een ondernemer bent met een juridische vraag, stel hem dan via het ‘Gratis juridisch advies’-formulier en je krijgt gedurende de hele week gegarandeerd binnen 48 uur antwoord. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718 of direct mailen via info@vanderkooijbestersadvocaten.nl. Indien nodig plannen we dan een afspraak in.

Voor alle vragen over ondernemingsrecht kunt u terecht bij de volgende advocaten:

  • Vincent Besters

    Vincent Besters

  • Jan Paul van der Kooij

    Jan Paul van der Kooij

  • Lisanne Koot

    Lisanne Koot