Bel ons nu voor direct advies!

020-4713718
titus_bouman Titus Bouman Advocaat 020-209 00 13
Rechtsgebieden
  • Arbeidsrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht

Advocaat en scheidingsmediator. Specialist Personen- (achternaamswijziging, voornaamswijziging, curatele, bewind, mentorschap) en Familierecht (echtscheiding, verdeling en verrekening, alimentatie, gezag, omgang, afstamming).

Na Nederlands recht gestudeerd te hebben aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een duale master Sportbeleid en sportmanagement afgerond aan de Universiteit Utrecht. Na een 3.5 jaar durend avontuur in de consultancy bleef de advocatuur echter kriebelen.

Eerst ben ik begonnen bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Vervolgens ben ik overgestapt naar Van der Kooij Besters advocaten, waar ik al enige jaren werkzaam ben als gedreven
advocaat en mediator op het gebied van het personen- en familierecht.

Hoewel ik als advocaat enkel de belangen van mijn cliënt(e) dien, is wel ruimte aanwezig voor overleg met de andere partij. Altijd tracht ik onderling tot afspraken te komen zodat de gang naar de rechter kan worden voorkomen. Dit lukt helaas lang niet altijd, bijvoorbeeld omdat één partij dat simpelweg
afwijst.

Naast het voeren van procedures op tegenspraak heb ik mij toegelegd op scheidingsmediation.

Al op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met het fenomeen scheidingsmediation nu mijn moeder scheidingsmediator was en kantoor aan huis hield. Ik heb de mediationopleiding gevolgd via de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) waar ik mij de finesses van mediation eigen heb gemaakt.

Ik beschouw mediation als een zeer geschikt alternatief voor procedures op tegenspraak. Als mediator voer ik de regie over het gesprek en neem waar nodig een actieve (informerende) houding in. Het feit dat ik eveneens werkzaam ben als advocaat personen- en familierecht levert het voordeel op dat ik eveneens geschillen op de juridische inhoud kan beoordelen.

Mensen in een scheidingssituatie zitten in een nare en onzekere periode. De communicatie is vaak (ernstig) verstoord. Ik vind het zeer belangrijk mensen in deze moeilijke periode te helpen op weg naar een nieuwe toekomst door het vinden van een zorgvuldig, evenwichtig en uitgebalanceerd eindresultaat waar beide partijen tevreden mee zijn.

Naast mediation in echtscheidingen doe ik eveneens mediations in alimentatiezaken, ontbinding samenlevingscontracten/geregistreerd partnerschappen, boedelafwikkelingen en zaken met betrekking tot omgang, erkenning en gezag.

Schroom niet contact met mij te zoeken voor informatie en begeleiding.

Lidmaatschappen:
• Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

17-01-2019

Partneralimentatie drastisch op de schop!

Op 11 december 2018 heeft de Tweede Kamer het Wetsvoorstel herziening partneralimentatie aangenomen. Nu moet alleen de Eerste Kamer zich nog buigen over het Wetsvoorstel, waarna de nieuwe wet, zo is de bedoeling, ingaat per 1 januari 2020. De nieuwe wet geldt niet voor “oude” gevallen. Wat gaat er nu eigenlijk veranderen? Hoofdregel: In de […]