titus_bouman Titus Bouman Advocaat 020-209 00 13
Rechtsgebieden
  • Arbeidsrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht

Advocaat en scheidingsmediator. Specialist Personen- (achternaamswijziging, voornaamswijziging, curatele, bewind, mentorschap) en Familierecht (echtscheiding, verdeling en verrekening, alimentatie, gezag, omgang, afstamming).

Na Nederlands recht gestudeerd te hebben aan de Universiteit van Amsterdam heeft Titus een duale master Sportbeleid en sportmanagement afgerond aan de Universiteit Utrecht. Na een 3.5 jaar durend avontuur in de consultancy bleef de advocatuur echter kriebelen.

Eerst is Titus begonnen bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Vervolgens is hij overgestapt naar Van der Kooij Besters advocaten, waar hij al enige jaren werkzaam is als gedreven
advocaat en mediator op het gebied van het personen- en familierecht.

Hoewel Titus als advocaat enkel de belangen van zijn cliënt(e) dient, is wel ruimte aanwezig voor overleg met de andere partij. Altijd tracht hij onderling tot afspraken te komen zodat de gang naar de rechter kan worden voorkomen. Dit lukt helaas lang niet altijd, bijvoorbeeld omdat één partij dat simpelweg
afwijst.

Naast het voeren van procedures op tegenspraak heeft Titus zich toegelegd op scheidingsmediation.

Al op jonge leeftijd is Titus in aanraking gekomen met het fenomeen scheidingsmediation nu zijn moeder scheidingsmediator was en kantoor aan huis hield. Titus heeft de mediationopleiding gevolgd via de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) waar hij zich de finesses van mediation eigen heeft gemaakt.

Titus beschouwt mediation als een zeer geschikt alternatief voor procedures op tegenspraak. Als mediator voert hij de regie over het gesprek en neemt hij waar nodig een actieve (informerende) houding aan. Het feit dat Titus eveneens werkzaam is als advocaat personen- en familierecht levert het voordeel op dat hij eveneens geschillen op de juridische inhoud kan beoordelen.

Mensen in een scheidingssituatie zitten in een nare en onzekere periode. De communicatie is vaak (ernstig) verstoord. Titus vindt het zeer belangrijk mensen in deze moeilijke periode te helpen op weg naar een nieuwe toekomst door het vinden van een zorgvuldig, evenwichtig en uitgebalanceerd eindresultaat waar beide partijen tevreden mee zijn.

Naast mediation in echtscheidingen doet Titus eveneens mediations in alimentatiezaken, ontbinding samenlevingscontracten/geregistreerd partnerschappen, boedelafwikkelingen en zaken met betrekking tot omgang, erkenning en gezag.

Voorts is Titus naast het personen- en familierecht ook deskundig op het gebied van arbeidsrecht. Ook in dat rechtsgebied behandelt hij zaken voor zowel werknemers als werkgevers.

Schroom niet contact met Titus te zoeken voor informatie en begeleiding op het gebied van personen- en familierecht en/of arbeidsrecht.

Lidmaatschappen:
• Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

Blog artikelen

05-04-2019

Hoge Raad: echtgenoot krijgt tijdens huwelijk verkregen schenking of erfenis terug bij scheiding, ook indien deze consumptief is besteed

Het komt geregeld voor dat echtgenoten, die in gemeenschap van goederen zijn gehuwd, staande hun huwelijk een schenking of erfenis onder uitsluitingsclausule verkrijgen en dit vermogen vervolgens consumptief besteden. Zo lang partijen op goede voet blijven staan met elkaar is er niet veel aan de hand. Echter, indien deze echtelieden gaan scheiden, komt vaak het […]

17-01-2019

Partneralimentatie drastisch op de schop!

Op 11 december 2018 heeft de Tweede Kamer het Wetsvoorstel herziening partneralimentatie aangenomen. Nu moet alleen de Eerste Kamer zich nog buigen over het Wetsvoorstel, waarna de nieuwe wet, zo is de bedoeling, ingaat per 1 januari 2020. De nieuwe wet geldt niet voor “oude” gevallen. Wat gaat er nu eigenlijk veranderen? Hoofdregel: In de […]