advocaat amsterdam Jolene Groenestijn Advocaat 020-209 00 24 jolene@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Rechtsgebieden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht
  • Rijbewijs kwijt

mr. Jolene Groenestijn is advocaat bij Van der Kooij Besters Advocaten. Jolene heeft de Master Jeugdrecht aan de Universiteit van Leiden behaald. Daarvoor heeft Jolene de Bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zij tevens rechten gestudeerd aan de Universiteit van Kopenhagen. Rechtsgebieden waarmee zij tijdens haar studietijd in aanraking kwam zijn het personen- en familierecht en het contractenrecht. Jolene is daarom vooral op deze rechtsgebieden werkzaam. Jolene voert zowel een advies- als een procespraktijk.

Jolene heeft tevens gepubliceerd in het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR). Door op de link hieronder te klikken kunt u het artikel lezen:

Tijdschrift FJR 2020-46-1

Blog artikelen

18-07-2019

Het vergoedingsrecht tussen ongehuwd samenwoners

Wanneer de ene partner privégeld heeft geïnvesteerd in een woning die weliswaar samen bewoond wordt maar uitsluitend op naam staat van de andere partner, kan er sprake zijn van een vergoedingsrecht. Over vergoedingsrechten zijn voor gehuwden[1] specifieke bepalingen opgenomen in de wet.[2] Wanneer er sprake is van vergoedingsrechten bij ongehuwd samenwoners was echter tot kortgeleden […]