Jolene Groenestijn Jurist 020-471 37 18
Rechtsgebieden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht

Jolene Groenestijn is juridisch medewerker bij Van der Kooij Besters Advocaten. Als juridisch medewerker staat Jolene de advocaten bij in hun dagelijkse werkzaamheden. Hierbij valt te denken aan het doen van juridisch onderzoek en het opstellen van verschillende brieven en processtukken.

Jolene heeft de Master Jeugdrecht aan de Universiteit van Leiden behaald. Daarvoor heeft Jolene de Bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zij tevens rechten gestudeerd aan de Universiteit van Kopenhagen. Rechtsgebieden waarmee zij tijdens haar studietijd in aanraking kwam zijn het personen- en familierecht en het contractenrecht. Jolene is daarom vooral op deze rechtsgebieden werkzaam.

Blog artikelen

18-07-2019

Het vergoedingsrecht tussen ongehuwd samenwoners

Wanneer de ene partner privégeld heeft geïnvesteerd in een woning die weliswaar samen bewoond wordt maar uitsluitend op naam staat van de andere partner, kan er sprake zijn van een vergoedingsrecht. Over vergoedingsrechten zijn voor gehuwden[1] specifieke bepalingen opgenomen in de wet.[2] Wanneer er sprake is van vergoedingsrechten bij ongehuwd samenwoners was echter tot kortgeleden […]