advocaat amsterdam Jolene Groenestijn Advocaat 020-209 00 24 jolene@vanderkooijbestersadvocaten.nl
Rechtsgebieden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht
  • Rijbewijs kwijt

Jolene Groenestijn is advocaat bij Van der Kooij Besters Advocaten.

Jolene is sinds juli 2019 werkzaam bij Van der Kooij Besters Advocaten. Zij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Leiden en de Universiteit van Kopenhagen. Zij is afgestudeerd met het accent op het familie- en jeugdrecht. Jolene is daarom vooral op het gebied van familierecht werkzaam. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de Wegenverkeerswet, waardoor zij u goed terzijde kan staan bij kwesties omtrent uw rijbewijs of procedures bij of tegen het CBR.

Cliënten vinden in Jolene een bevlogen en betrokken advocaat. Haar werkwijze is doortastend en oplossingsgericht. Indien een minnelijke oplossing niet mogelijk is gaat zij een procedure niet uit de weg. Jolene voert zowel een advies- als een procespraktijk.

Jolene houdt zich verder bezig met het publiceren van juridische artikelen. Zij heeft onder andere gepubliceerd in het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) en de Kennisbank Familierecht (Split Online). Door op onderstaande links te klikken kunt u haar artikelen lezen:

Tijdschrift FJR 2020-46-1

Kennisbank Familierecht Split Online – artikel 1646

 

Blog artikelen

19-02-2021

Wetsvoorstel dubbele achternaam in internetconsultatie

Het wetsvoorstel dat het mogelijk maakt dat kinderen de achternaam van beide ouders dragen is op 8 februari 2021 in internetconsultatie gegaan. Via internetconsultatie kunnen burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kennis nemen van nieuwe wetsvoorstellen en hun ideeën hierover kenbaar maken.   Het naamrecht van 1811 – 1998 De achternaam van de juridische vader Sinds […]

18-07-2019

Het vergoedingsrecht tussen ongehuwd samenwoners

Wanneer de ene partner privégeld heeft geïnvesteerd in een woning die weliswaar samen bewoond wordt maar uitsluitend op naam staat van de andere partner, kan er sprake zijn van een vergoedingsrecht. Over vergoedingsrechten zijn voor gehuwden[1] specifieke bepalingen opgenomen in de wet.[2] Wanneer er sprake is van vergoedingsrechten bij ongehuwd samenwoners was echter tot kortgeleden […]