Mv. Charlotte Houben Advocaat 020-209 00 12
Rechtsgebieden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Familierecht
  • Procesrecht
  • Rijbewijs kwijt
  • Strafrecht

Charlotte Houben is sinds 2015 werkzaam als advocaat bij Van der Kooij Besters Advocaten. Charlotte studeerde Nederlands recht aan Tilburg University, waar zij afstudeerde op het gebied van het personen- en familierecht.

Vanwege haar brede interesse behandelt Charlotte zaken op diverse gebieden, waaronder het familierecht, het strafrecht en het contracten- en aansprakelijkheidsrecht.

Charlotte heeft veel ervaring met echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, naamswijzigingen, gezagskwesties en andersoortige familierechtelijke zaken. Mocht u tegen vragen oplopen of juridische bijstand nodig hebben in het familierecht, bent u bij haar in goede handen.

Daarnaast is Charlotte gespecialiseerd in de Wegenverkeerswet, waardoor zij u goed terzijde kan staan bij kwesties omtrent uw rijbewijs of procedures bij of tegen het CBR.

Blog artikelen

08-04-2019

Het ongeldig worden van het rijbewijs na meermaals rijden onder invloed van alcohol

Indien u binnen vijf jaar tweemaal onherroepelijk wordt veroordeeld wegens het rijden onder invloed, waar bij de laatste aanhouding het alcoholgehalte tenminste 570 ug/l bleek te zijn of de blaastest geweigerd is, verliest uw rijbewijs zijn geldigheid voor alle categorieën waarvoor het is afgegeven. Dit gebeurt van rechtswege, hetgeen betekent dat dit automatisch gebeurt en […]

26-02-2019

Herberekening kinderalimentatie in verband met het kindgebonden budget en alleenstaande ouderkop

Wanneer ouders besluiten uit elkaar te gaan, zal de ene ouder kinderalimentatie dienen te betalen aan de ouder bij wie de kinderen hun hoofdverblijfplaats hebben. Voor het vaststellen van de kinderalimentatie wordt kort gezegd eerst de behoefte van de kinderen vastgesteld en vervolgens wordt er gekeken in hoeverre beide ouders draagkracht hebben om in de […]