Wat is gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Auto ongeval

Als bestuurder van een auto ben je aangereden door een ander voertuig. Meestal zal dit een ander motorvoertuig zijn, zoals een auto, motor of vracht auto. De schade kan behoorlijk zijn. Het begint al met de schade aan je auto, maar nog veel erger is het als je letselschade oploopt bij zo’n ongeval. Denk daarbij onder meer aan smartengeld voor opgelopen breuken, wonden, psychische schade, whiplash, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die je moet maken door dat ongeval zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, kosten voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat je niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stel je voor dat je nooit meer zou kunnen werken. Al dit soort schadeposten moeten betaald worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Bij een aanrijding door een hiervoor genoemde gemotoriseerde verkeersdeelnemer,  is er in ieder geval vrijwel altijd een verzekeraar van de tegenpartij die je kunt aanspreken. Je weet daardoor dat er in ieder geval genoeg geld is om jouw schade vergoed te krijgen. Ook heb je in dit soort gevallen een zogenoemd rechtstreekse aanspraak op die verzekeraar. Dat is goed nieuws, want de veroorzaker zal vaak uw schade niet kunnen vergoeden, maar de verzekeraar wel en die kun je dus zonder omwegen rechtstreeks aanspreken.

Stel gratis je vraag over letselschade d.m.v. het ‘Gratis juridisch advies’-formulier en wij nemen contact met je op.  Als je mailt tijdens werkdagen voor 14.00 uur krijg je gegarandeerd dezelfde dag een reactie van ons. Later op de dag in principe ook, anders gegarandeerd de ochtend erop. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718.

Ongeval fietser of voetganger

Als fietser of voetganger ben je in het verkeer behoorlijk kwetsbaar. Als je door een andere verkeersdeelnemer en al helemaal door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer wordt aangereden loop je gemakkelijk ernstige letselschade op. De wetgever heeft dat ook op het netvlies gehad bij het vaststellen van wetten en regels. Zelfs als er sprake is van eigen schuld wordt namelijk toch nog steeds 50% van de schade vergoed. En bij kinderen jonger dan 14 wordt in dit soort zaken sowieso alle schade vergoed.

Doordat je als fietser of voetganger extra kwetsbaar bent is de schade die je lijdt als gevolg van een ongeval vaak extra groot. Zeker wanneer je wordt aangereden door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer. Bij een aanrijding door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer, meestal een auto, motor, of vrachtauto, is er vrijwel altijd een verzekeraar van de tegenpartij die je kunt aanspreken. Je weet daardoor dat er in ieder geval genoeg geld is om jouw schade vergoed te krijgen. Ook heb je in dit soort gevallen een zogenoemde rechtstreekse aanspraak op die verzekeraar. Dat is goed nieuws, want de veroorzaker zal vaak jouw schade niet kunnen vergoeden, maar de verzekeraar wel en die kun je dus zonder omwegen rechtstreeks aanspreken.

Ook twee fietsers of een fietser en een voetganger kunnen in botsing met elkaar komen en ook daardoor kan schade ontstaan. In dat geval is er niet altijd een verzekeraar die kan worden aangesproken. Maar veel mensen hebben tegenwoordig een aansprakelijkheidsverzekering die ook dit soort kwesties dekt. Echter ook zonder verzekering is de veroorzaker aansprakelijk voor de schade die hij veroorzaakt.

De kans is groot dat je letselschade oploopt bij een verkeersongeval. Denk daarbij onder meer aan smartengeld voor onder meer opgelopen breuken, wonden, psychische schade, whiplash, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die je moet maken door dat ongeval, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat u niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stel je voor dat je nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten vergoed worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gratis intake gesprek of advies. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Als je mailt tijdens werkdagen voor 14.00 uur krijg je gegarandeerd dezelfde dag een reactie van ons. Later op de dag in principe ook, anders gegarandeerd de ochtend erop. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718.

 

Medische fout

Je bent onder behandeling bij een arts of andere of andere behandelaar en bij die behandeling gaat er wat mis. Het kan onder meer gaan om een verkeerde diagnose, een verkeerde behandeling of ingreep of een verkeerd uitgevoerde behandeling of ingreep. De schade die je daardoor lijdt kan groot zijn. Aansprakelijkheid vaststellen in dit soort zaken is vaak lastiger dan bij bijvoorbeeld een verkeersongeval. Een voordeel dat je echter wel hebt als slachtoffer van een medische fout is dat wanneer de arts in een ziekenhuis werkt je niet op zoekt hoeft te gaan welke arts het ook al weer was, maar kun je gewoon het ziekenhuis aanspreken. Bij een arts waar je een vaste arts/patiënt relatie mee hebt lijkt dat niet heel belangrijk, maar wanneer de fout gemaakt wordt op bijvoorbeeld de polikliniek weet je vaak helemaal niet of niet meer hoe die arts ook al weer heet.

De kans is groot dat je letselschade oploopt door zo’n medische fout. Denk daarbij aan smartengeld voor pijn en lijden dat je ondervindt, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die je moet maken door die fout, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat je niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stel je voor dat je nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten betaald worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gratis intake gesprek. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Als je vandaag voor 14.00 uur mailt krijg je gegarandeerd een reactie van ons. Later op de dag in principe ook, anders gegarandeerd de ochtend erop. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718.

Bedrijfsongeval

Veel schadegevallen vinden plaats op het werk. Dat is ook niet zo vreemd, we brengen een flink deel van onze tijd door met werken. En het letsel is ook vaak heel ernstig. Ongelukken met machines lijden vaak tot blijvend letsel. Daarnaast vinden er veel verkeersongevallen plaats tijdens werktijd. Maar ook onveilige werkplekken kunnen schade veroorzaken. Dit kan echt van alles zijn, zoals stoelen die afbreken, ladders die stuk gaan, gaten in de vloer, instortende steigers. Ook kunnen er andere onveilige situaties zijn waardoor u schade lijdt. Voor al dit soort gevallen is de werkgever in principe aansprakelijk.

De kans is groot dat je letselschade oploopt bij zo’n ongeval. Denk daarbij onder meer aan smartengeld voor opgelopen breuken, wonden, psychische schade maar ook bijvoorbeeld aan  kosten die je moet maken door dat ongeval, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat je niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stel je voor dat je nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten betaald worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gratis intake gesprek of advies. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op heeft. Als je mailt tijdens werkdagen voor 14.00 uur krijg je gegarandeerd dezelfde dag een reactie van ons. Later op de dag in principe ook, anders gegarandeerd de ochtend erop. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718.

Letsel van kinderen

Het is vreselijk als een kind iets overkomt. Toch gebeurt dat nog steeds regelmatig. Kinderen zijn een kwetsbare groep. De wetgever heeft daar ook rekening mee gehouden. Wanneer een kind dat jonger is dan 14 jaar betrokken raakt bij een verkeersongeval wordt de schade geheel vergoed, zelfs als het ongeval eigenlijk veroorzaakt is door het kind. Ook in andere situaties wordt bij een kind dat jonger is dan 14 jaar vaak alle schade vergoed ook als er sprake is van eigen schuld.

Overige ongevallen

Naast de op deze pagina aangegeven categorieën zijn er nog veel situaties waarin u schade kunt lijden, waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Een greep uit de mogelijke situaties:

– een beet door een hond of letsel veroorzaakt door een ander dier.

– vallende dakpannen, bakstenen, bomen, takken en andere vallende dingen.

– Een geweldsmisdrijf, zoals mishandeling.

– Een gebrekkige stoel, trap, kelderluik en dergelijke waardoor je bijvoorbeeld valt of struikelt en letsel oploopt.

De kans is groot dat je letselschade oploopt bij zo’n ongeval of kwestie. Denk daarbij aan smartengeld voor opgelopen breuken, wonden, psychische schade, maar ook bijvoorbeeld aan kosten die je moet maken door dat ongeval, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van rechtsbijstand, voor huishoudelijke hulp etc. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld om gederfde en nog te derven inkomsten doordat je niet kunt werken als gevolg van het ongeval. Deze schadepost kan enorm oplopen, stel je voor dat u nooit meer kan werken. Al dit soort schadeposten moeten betaald worden door de veroorzaker en/of zijn verzekeraar.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gratis intake gesprek of advies. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Als je mailt tijdens werkdagen voor 14.00 uur krijg je gegarandeerd dezelfde dag een reactie van ons. Later op de dag in principe ook, anders gegarandeerd de ochtend erop. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718.

 • Jan Paul van der Kooij

  Jan Paul van der Kooij

 • Brenda Vos

  Brenda Vos

 • Jan Paul van der Kooij

  Jan Paul van der Kooij

 • Jan Paul van der Kooij

  Jan Paul van der Kooij