Huurrecht

Ik heb een huurzaak. Wat nu?

Bij Van der Kooij Besters Advocaten doen wij veel zaken op het gebied van huurrecht. Wij staan daarin zowel verhuurders als huurders bij.

Verhuurders verhuren hun panden aan huurders. Dat kunnen zowel bedrijfsruimten als woonruimten zijn. Verhuurders hebben de verplichting om de verhuurde ruimte ter beschikking te stellen aan huurders. In ruil daarvoor ontvangen zij huur. Van der Kooij Besters Advocaten staat verhuurders bij in verschillende procedures. Denk bijvoorbeeld aan procedures omtrent het innen van huurachterstanden. Of bijvoorbeeld ontruimingsprocedures of procedures omtrent de ontbinding van huurovereenkomsten. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een structurele huurachterstand en/of indien huurders ernstige overlast veroorzaken is het mogelijk om de rechter te vragen de huurovereenkomst te beëindigen en het betreffende pand te ontruimen, zodat jij als verhuurder weer over het pand kunt beschikken en het pand weer door kunt verhuren. Wij vertellen je hier graag meer over en nemen met jou door wat de mogelijkheden zijn.

Naast verhuurders staan wij zoals gezegd ook huurders bij. Huurders hebben naast de verplichting om huur te betalen natuurlijk onder andere het recht om van het gehuurde gebruik te maken. Soms komen huurders in conflict met hun verhuurder. Dat kan bijvoorbeeld zijn over de betaling of de hoogte van de huurprijs of over bijvoorbeeld gebreken aan het gehuurde. Wij bij van der Kooij Besters Advocaten kunnen je adviseren over jouw rechten als huurder en indien nodig staan wij je bij.
Iedere woensdag van 16:00 uur tot 18:00 uur hebben wij een gratis inloopspreekuur voor alle ondernemers en particulieren met een juridisch probleem. Je bent van harte welkom en onze advocaten nemen ruim de tijd om jou van juridisch advies te voorzien.

Heb je vragen over huurrecht of over wat jouw rechten en verplichtingen zijn?

Stel dan gratis je vraag d.m.v. het ‘Gratis juridisch advies’-formulier en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 020-4713718 of direct mailen via info@vanderkooijbestersadvocaten.nl. Indien nodig plannen we dan een afspraak in.
Voor alle vragen over huurrecht kunt u terecht bij de volgende advocaten:

 • Vincent Besters

  Vincent Besters

 • Nicolette de Bont-Bakker

  Nicolette de Bont-Bakker

 • Lisanne Koot

  Lisanne Koot

 • Lisa Benjamin

  Lisa Benjamin