Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Wanneer jij en jouw partner uit elkaar gaan, of je nu getrouwd bent of niet, en jullie samen kinderen hebben, moet in veel gevallen een bedrag aan kinderalimentatie vastgesteld en betaald worden. Het bedrag aan kinderalimentatie kan je in onderling overleg vaststellen, maar kan ook door de rechter vastgesteld worden.

Heel in het kort komt het vaststellen van kinderalimentatie op het navolgende neer. Bij het vaststellen van kinderalimentatie wordt eerst gekeken naar de behoefte van het kind of de kinderen. De behoefte aan kinderalimentatie wordt vastgesteld aan de hand van het netto gezinsinkomen ten tijde van de (huwelijkse) samenleving. Vervolgens kijk je naar jouw inkomen en het inkomen van jouw partner. Aan de hand van deze inkomens wordt de behoefte van het kind of de kinderen verdeeld, en wordt de kinderalimentatie vastgesteld. Degene bij wie de kinderen na het uiteengaan van jou en jouw partner niet gaan wonen moet de kinderalimentatie betalen aan degene bij wie de kinderen wel gaan wonen.

Wij kunnen voor jou de hoogte van de kinderalimentatie uitrekenen. Als de kinderen bij jou gaan wonen, of al bij jou wonen, nemen wij contact op met jouw voormalige partner om met jouw voormalige partner in onderling overleg die kinderalimentatie vaststellen. Komen we daar met jouw voormalige partner niet uit dienen we een verzoekschrift in bij de rechtbank. Omgekeerd komt dat natuurlijk ook voor, dat jouw voormalige partner om kinderalimentatie van jou vraagt. Wij controleren de kinderalimentatie in dat geval en/of voeren verweer voor jou in een procedure daarover bij de rechtbank.

Zocht u naar partneralimentatie?