27-7–8–8–Geen-gedoe

Eerder dit jaar is de nieuwe wet werk en zekerheid (WWZ) in werking getreden. Deze wet houdt een aantal wijzigingen in en sommige van die wijzigingen zijn nadelig voor werkgevers. Middels de 788 regel ondervangt u als werkgever enkele van die nadelige gevolgen van de nieuwe WWZ.

Ingevolge de WWZ moet u als werkgever een werknemer een vast contract aanbieden na 24 maanden dienstverband. Door een eerste arbeidsovereenkomst van 7 maanden aan te gaan en die arbeidsovereenkomst bij geschiktheid op te laten volgen door een tweede en een derde arbeidsovereenkomst van 8 maanden, duurt het totale dienstverband 23 maanden. U hoeft de werknemer dan dus nog niet in vaste dienst te nemen. Middels de 788 regel stelt u een vast dienstverband dus zo lang mogelijk uit.

Een ander voordeel is dat de WWZ bepaald dat indien een dienstverband 2 jaar of langer heeft geduurd en het dienstverband op initiatief van de werkgever eindigt, de werkgever aan werknemer een transitievergoeding moet betalen. Door het toepassen van de 788 regel zorgt u er als werkgever voor dat u de werknemer zo lang mogelijk in dienst kunt houden zonder dat u de werknemer een transitievergoeding hoeft te betalen.

Een derde en laatste voordeel van de 788 regel is dat de WWZ bepaald dat in arbeidscontracten van 6 maanden of korter geen proeftijdbeding overeengekomen mag worden. Door het eerste contract 7 maanden te laten duren kunt u in dat eerste contract een proeftijd van 1 maand overeenkomen. Functioneert de werknemer niet dan kunt u de arbeidsovereenkomst binnen de proeftijd zonder kosten beeindigen.

Dit zijn 3 voor werkgevers belangrijke voordelen van de 788 regel.

meer weten over de WWZ, de 788 regel of over arbeidsrecht in het algemeen? Neem contact op!

 

Vincent Besters

-Advocaat-

E-mail: vincent@vdkb-advocaten.nl

telefoon: 020-4713718

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *